Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
17.01.2024 10:50

TSK sa ako zriaďovateľ 38 stredných škôl chce zapojiť do bezpečnostného auditu


Ilustračná snímka


Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) sa ako zriaďovateľ 38 stredných škôl a dvoch školských zariadení plánuje zapojiť do avizovaného bezpečnostného auditu, ktorý poukáže na medzery v zabezpečení bezpečnosti v školách. Následne sa vypracuje systém odporúčaní na zvýšenie opatrení pre konkrétnu školu.


Informovala o tom hovorkyňa TSK Lenka Kukučková.  "Je potrebné systematické vzdelávanie pedagogických a odborných zamestnancov škôl v oblasti prevencie kriminality a inej protispoločenskej činnosti, aby presne vedeli, aké kroky majú podniknúť a kedy a na koho sa môžu obrátiť. Čiastočne by mohol situácii pomôcť projekt Policajného zboru na ochranu mäkkých cieľov v školách, v rámci ktorého má každá škola v kraji prideleného policajta na účely poskytnutia metodickej a praktickej pomoci pri riešení konkrétnych problémov a incidentov," uviedla hovorkyňa.         

V stredných školách v pôsobnosti TSK sú podľa nej aktuálne zavedené bezpečnostné opatrenia ako kamerový systém najmä vo vstupných priestoroch školy, vzdelávacie prednášky a besedy s pracovníkmi Policajného zboru, preventívne aktivity, zvýšený pedagogický dozor pred vyučovaním, počas prestávok na chodbách školy a v šatni a evidencia návštev školy.         

Zvýšeniu úrovne bezpečnosti v školách bráni nedostatočné finančné krytie preventívnych aktivít, nedostatok školských psychológov a iných odborných zamestnancov v školách a nedostatok odborníkov (psychológov, psychiatrov) a dlhá čakacia lehota na odbornú konzultáciu či vyšetrenie.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.11.2018
V Prievidzi otvoria v septembri prvú strednú zdravotnícku školu na hornej Nitre
V Prievidzi vznikne od budúceho školského roku stredná zdravotnícka škola (SZŠ). Bude treťou v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) a prvou na hornej Nitre. Zriadenie SZŠ na Vinohradníckej ulici v Prievidzi schválili na pondelkovom zasadnutí poslanci Zastupiteľstva TSK.
viac
09.02.2019
Školenie koordinátorov župných stredných škôl oživil praktický workshop
Pilotný projekt Úradu splnomocnenca vlády Slovenskej republiky pre rozvoj občianskej spoločnosti (ÚSV ROS) a Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), ktorý do života uviedol prvú dotačnú schému na zavádzanie participatívnych rozpočtov v prostredí župných stredných škôl, sa opäť posúva o krok vpred.
viac
16.02.2019
Prvá Stredná zdravotnícka škola na hornej Nitre bude sídliť v Prievidzi
Myšlienka zriadiť Strednú zdravotnícku školy v Prievidzi sa z plánov stáva realitou. Od prvého septembra 2019 bude oficiálne zaradená do siete slovenských stredných škôl.
viac
19.02.2019
Budúci prváci na SŠŠ v Trenčíne si môžu vybrať z dvoch študijných odborov
Všestranné vzdelanie, príprava na štúdium na vysokej škole i kvalitná športová príprava. To všetko ponúka svojim študentom Stredná športová škola Trenčín, ktorá vznikla transformáciou bývalého Športového gymnázia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %