Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
07.12.2021 12:25

Tri nové ulice v Michalovciach pomenovali po významných osobnostiach mesta


Ilustračná snímka.


Tri novovzniknuté ulice v dvoch okrajových častiach mesta Michalovce ponesú názvy po významných osobnostiach mesta. Na svojom poslednom zasadnutí o tom rozhodlo mestské zastupiteľstvo.


Dve z ulíc, ktorých názvy odobrili poslanci prijatím všeobecne záväzného nariadenia (VZN), sa nachádzajú v katastrálnom území mestskej časti Vrbovec, jedna v Močaranoch. Vo všetkých troch prípadoch ide o slepé ulice so zástavbou rodinných domov.

Nové komunikácie vo Vrbovci budú od polovice decembra niesť názvy Ulica Ferdinanda Alexu a Ulica Michala Slávika. Alexa bol v prvej polovici 20. storočia dlhoročným michalovským starostom a ako vyplýva z dôvodovej správy prijatého VZN, zaslúžil sa o výstavbu novej budovy radnice, aktívne podporoval miestne spolky a šport, stál tiež pri zriadení a počiatkoch michalovského gymnázia. Slávik, ktorý v Michalovciach vykonával advokátsku prax, tam tiež v rokoch 1920 – 1922 pôsobil ako zemplínsky župan, bol i poslancom národného zhromaždenia.

Novovzniknutá ulica v Močaranoch ponesie názov po michalovskom rodákovi Ľudovítovi Pavlovi, lekárovi, literátovi a významnom predstaviteľovi krajanského hnutia Slovákov v Spojených štátoch amerických.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.12.2017
V Lučenci pribudlo nové námestie a sedem ulíc
Nové námestie a sedem nových ulíc pribudlo v Lučenci na základe rozhodnutia mestských poslancov, ktorí na svojom decembrovom zasadnutí schválili nové všeobecne záväzné nariadenie mesta o určení názvu ulíc a verejných priestranstiev.
viac
03.11.2020
Žarnovica hľadá nové vedenie mestského podniku služieb
Mesto Žarnovica vyhlásilo prijímací pohovor na obsadenie funkcie konateľa mestského podniku služieb. Doterajší konateľ spoločnosti sa vzdal funkcie z osobných dôvodov.
viac
24.02.2021
Mesto Michalovce sa pridáva k združeniu Diaľnica na Zemplín
Mesto Michalovce sa pridáva k iniciatíve, usilujúcej sa o diaľničné spojenie Košíc s regiónom Zemplína. O vstupe mesta do občianskeho združenia (OZ) Diaľnica na Zemplín rozhodli v pondelok (22. 2.) mestskí poslanci.
viac
10.12.2021
Mesto čiastočne vyhovelo petícii proti bytovej výstavbe v Stráňanoch
Sídlisko SNP v Michalovciach by sa v budúcnosti malo rozrásť len o jednu bytovku. Rozhodli o tom mestskí poslanci na základe petície obyvateľov mestskej časti Stráňany.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %