Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
13.12.2017 03:35

V Lučenci pribudlo nové námestie a sedem ulíc


Radnica Lučenec.


Nové námestie a sedem nových ulíc pribudlo v Lučenci na základe rozhodnutia mestských poslancov, ktorí na svojom decembrovom zasadnutí schválili nové všeobecne záväzné nariadenie mesta o určení názvu ulíc a verejných priestranstiev.


Návrhy pomenovaní novovzniknutého námestia a ulíc mala na starosti dočasná názvoslovná komisia mesta, vyjadriť sa však mohla aj verejnosť.

"Navrhované názvy ulíc a verejného priestranstva boli dané na širokú diskusiu prostredníctvom mestských novín. Fyzické osoby a právnické osoby sa k návrhu mali možnosť vyjadriť do konca októbra 2017. K uvedenému termínu nebol doručený ani jeden návrh, podnet, pripomienka," uvádza komisia vo svojej správe s tým, že pri výbere názvov brala okrem iného zreteľ na miestne označenie územia v minulosti.       

Prvým novým priestranstvom je Radničné námestie, ktoré vzniklo revitalizáciou priestoru pri nedávno zrekonštruovanej historickej radnici na Ulici Dr. Herza. Sedem nových ulíc sa nachádza v rôznych lokalitách mesta, vrátane mestských častí Opatová a Malá Ves. Ich názvy sú Ulica Ladislava Novomeského, Rybničná, Topoľová, Gaštanová, Agátová, Tulipánová a Na jazerách.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.01.2017
Karlova Ves bude poskytovať dotácie podľa nových pravidiel
Firmy, združenia, spolky, organizácie a rovnako tak podnikatelia so sídlom alebo sférou činnosti na území bratislavskej Karlovej Vsi budú môcť i v tomto roku požiadať mestskú časť o dotáciu, určenú pre verejnoprospešné služby a účely, podporu podnikania a zamestnanosti.
viac
14.06.2017
Mesto sa vráti do čias Liptovskej stolice
Slávni župani, obyvateľstvo v dobových kostýmoch a dianie v Liptovskej župe spred 340. rokov zaplaví ulice Liptovského Mikuláša počas blížiacich sa Stoličných dní.
viac
29.11.2017
Na Mariánskom námestí v Žiline inštalujú novú vianočnú výzdobu
Mesto Žilina si pre svojich obyvateľov a návštevníkov pripravilo malé prekvapenie v podobe novej vianočnej výzdoby na Mariánskom námestí. Aktuálne prebieha jej postupné osádzanie a skúšanie.
viac
07.12.2021
Tri nové ulice v Michalovciach pomenovali po významných osobnostiach mesta
Tri novovzniknuté ulice v dvoch okrajových častiach mesta Michalovce ponesú názvy po významných osobnostiach mesta. Na svojom poslednom zasadnutí o tom rozhodlo mestské zastupiteľstvo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %