Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
24.02.2021 09:30

Mesto Michalovce sa pridáva k združeniu Diaľnica na Zemplín


Ilustračná snímka.


Mesto Michalovce sa pridáva k iniciatíve, usilujúcej sa o diaľničné spojenie Košíc s regiónom Zemplína. O vstupe mesta do občianskeho združenia (OZ) Diaľnica na Zemplín rozhodli v pondelok (22. 2.) mestskí poslanci.


„Je potrebné zamerať sa aj na najmenej rozvinuté regióny východného Slovenska, ktoré už niekoľko desaťročí trápi chýbajúca kvalitná dopravná obslužnosť a prepojenie na medzinárodné koridory,” uvádza sa v dôvodovej správe schváleného materiálu s tým, že aj keď je Zemplín "vstupnou bránou" do Európskej únie, na jeho území sa nenachádza ani kilometer diaľnic či rýchlostných ciest.

Medzi cieľmi OZ, združujúceho samosprávu, zamestnávateľov, odborníkov z dopravy či aktivistov, ktorí sa usilujú o rozvoj regiónu, je okrem iného i zvyšovanie využitia potenciálu územia Zemplína skvalitňovaním dopravnej infraštruktúry, oživenie hospodárskeho života a rozvoj investícií na území Zemplína či udržanie existujúcich pracovných miest, zabránenie odlivu vzdelanej pracovnej sily a mladých ľudí.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2017
Aktivisti napadli na súde verdikt MŽP SR v kauze križovatky Triblavina
Občianske združenie (OZ) Triblavina napadlo na Krajskom súde v Bratislave rozhodnutie Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR, ktoré potvrdilo, že nie je potrebné posudzovať vplyv zmeny križovatky Triblavina na životné prostredie.
viac
29.06.2019
Veterány opäť po roku očarili Zemplín
Najväčší zraz veteránov na Zemplíne má tohto roku medzinárodnú príchuť. Trasa Zemplín Veterán Rallye viedla až za hranice schengenu. Organizátori tiež hlásili výrazne vyšší počet prihlásených zahraničných posádok.
viac
10.12.2021
Mesto čiastočne vyhovelo petícii proti bytovej výstavbe v Stráňanoch
Sídlisko SNP v Michalovciach by sa v budúcnosti malo rozrásť len o jednu bytovku. Rozhodli o tom mestskí poslanci na základe petície obyvateľov mestskej časti Stráňany.
viac
07.06.2022
V meste môžu pribudnúť pamätné dlaždice i významné hroby
Časť dlažby na Námestí osloboditeľov pred mestským úradom v Michalovciach môžu v budúcnosti využiť pre osadenie pamätných dlaždíc. Na mestských cintorínoch tiež po novom môžu byť niektoré hroby označené za "významné".
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %