Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
21.02.2022 07:40

Trenčiansky a Zlínsky kraj budú spolupracovať na nových trendoch cykloturistiky


Ilustračná snímka


Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) a Zlínsky kraj budú spolupracovať v oblasti nových trendov v cykloturistike. Informoval o tom predseda TSK Jaroslav Baška.


„Ide o vytvorenie cykloturistických máp a zmapovanie zaujímavých miest na oboch stranách hranice, ktoré sa dajú navštíviť v sedle bicykla,“ priblížil Baška.       

Vedúcim cezhraničného projektu je Zlínsky kraj, jeho cieľom je prehĺbiť vzdelávanie pracovníkov krajských úradov a organizácií zameraných na koordináciu rozvoja, propagácie a prezentácie cestovného ruchu v turistických lokalitách cezhraničného regiónu Zlínskeho a Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Trenčiansky samosprávny kraj vstupuje do projektu ako hlavný cezhraničný partner bez finančnej účasti. Všetky výdavky projektu sa uhradia z rozpočtu Zlínskeho kraja. Zmluvu medzi oboma krajmi odobrilo koncom januára Zastupiteľstvo TSK.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.05.2016
Kraj vypracoval novú stratégiu zahraničných vzťahov
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) chce v nasledujúcich rokoch posilniť svoju spoluprácu so zahraničnými regiónmi. Tá by mala pomôcť samotnému kraju, ale aj jednotlivým obciam a inštitúciám pri ich rozvoji a realizácii rôznych cezhraničných projektov.
viac
20.12.2017
Trenčiansky kraj plánuje v budúcom roku investície za takmer 50 miliónov eur
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) plánuje v budúcom roku zrealizovať investičné projekty v organizáciách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti za takmer 50 miliónov eur. Najviac má ísť do oblasti dopravy, vzdelávania a zdravotníctva.
viac
13.01.2018
Trenčiansky hrad prilákal vlani viac ako 120 000 návštevníkov
Počas roka 2017 to na Trenčianskom hrade žilo. Návštevníci mali okrem zaujímavých podujatí možnosť nahliadnuť do zrekonštruovaných priestorov Matúšovej veže, či po desaťročí skontrolovať presnosť hodín na Matejovej veži.
viac
15.06.2022
Trnavský a Zlínsky kraj chcú spolupracovať v oblasti cestovného ruchu
O nadviazaní užšej spolupráce v oblasti cestového ruchu, podpore spolupráce v oblasti športu a o sociálnej oblasti diskutovali na stretnutí v Trnave predsedovia Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) a Zlínskeho kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %