Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
12.01.2024 09:05

Svit: Klzisko v areáli ZŠ Komenského je k dispozícii aj verejnosti


Ľadovú plochu otestovali žiaci na hodinách telesnej výchovy. Od štvrtka 11. januára je toto klzisko k dispozícii aj pre verejnosť, pre rekreačných korčuliarov.


Vzhľadom k tomu, že pre technické problémy sa tento rok nepodarilo mestu otvoriť klzisko pri Mladosti, po vzájomnej dohode a ústretovosti Moniky Dudinskej, riaditeľky ZŠ Komenského, vznikla myšlienka ponúknuť možnosť využitia ľadovej plochy aj pre širšiu verejnosť - obyvateľom mesta Svit.


„Vďaka spolupráci vedenia ZŠ Komenského a jej učiteľov sa opäť podarilo sprevádzkovať klzisko na spestrenie hodín telesnej výchovy, krúžkov a ŠKD. Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na príprave klziska - pánovi učiteľovi Bobríkovi, Róbertovi Valčákovi, Ondrejovi Vargovi, hasičom z Mengusoviec a samozrejme žiakom, bez ktorých by táto doplnková športová činnosť nevznikla,“ uviedla M. Dudinská. 

Prevádzková doba klziska pri ZŠ Komenského je denne v čase od 9.00-17.00 hod. Počas vyučovacieho procesu majú prednosť žiaci ZŠ Komenského. Po 17.00 hod. sa bude na klzisku realizovať údržba, preto je pohyb po ľadovej ploche zakázaný. Ľadová plocha nie je profesionálna, preto nie je určená pre hokejistov. 

Mesto Svit a ZŠ Komenského žiadajú všetkých korčuliarov o dodržiavanie prevádzkového poriadku. Klzisko je majetkom školy, ktorá si určila podmienky prevádzky klziska. Klzisko je osvetlené a pod dohľadom kamerového systému a je prioritne určené pre deti.

„Korčuľovanie v areáli ZŠ Komenského je iba na vlastnú zodpovednosť. Preto je dôležité, aby boli korčuliari disciplinovaní, dodržiavali bezpečnostné pokyny, aby predchádzali zraneniam a zabezpečili tak plynulú prevádzku klziska v tomto zimnom období. V prípade, že sa niekto z verejnosti chce zapojiť do dobrovoľnej údržby klziska vo večerných hodinách, môže sa ozvať priamo na tel. kontakt – 0911 305 053 a dohodnúť sa na podrobnostiach. Ďakujeme za akceptovanie prevádzkového poriadku klziska  a ohľaduplné správanie sa na ľadovej ploche určenej pre všetkých,“  doplnila M. Dudinská. 

Korčuliarom odporúčame nosiť na korčuľovanie prilby a takisto odporúčame aj sprievod detí s dospelou osobou. Pri nerešpektovaní prevádzkového poriadku si škola vyhradzuje právo zákazu vstupu verejnosti do areálu ZŠ. 

Technické služby Mesta Svit zabezpečujú technickú podporu prevádzky klziska - kontakt na dispečéra zimnej údržby je v prípade potreby nonstop.

Autor: Zdroj: www.svit.sk


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.01.2017
Popradská radnica si pri výbere veže nechá poradiť aj verejnosťou
Odborná komisia určila víťaza architektonickej súťaže návrhov vyhliadkovej veže na Zámčisku. Popradská radnica chce však poznať aj názor širokej verejnosti. Preto sa rozhodla všetkých 42 návrhov sprístupniť v rámci výstavy, ktorú otvorili v utorok (10. 1.) vo vestibule mestského úradu.
viac
08.12.2018
V Šamoríne otvorili klzisko pre verejnosť, školy ho môžu využiť bezplatne
V areáli X-Bionic v Šamoríne otvorili v sobotu klzisko pre verejnosť s klasickým ľadom, ktoré bude fungovať do vonkajšej teploty desať stupňov Celzia. Ide o 600 štvorcových metrov rozsiahlu ľadovú plochu pod holým nebom a školy ju budú môcť využívať bezplatne.
viac
20.05.2022
Poprad bude rekonštruovať telocvičňu na ZŠ Komenského takmer za 2 mil. eur
Mesto Poprad bude rekonštruovať telocvičňu na Základnej škole (ZŠ) Komenského takmer za dva milióny eur.
viac
09.02.2023
V meste sprevádzkovali verejné klzisko i stopu na bežecké lyžovanie
Vďaka priaznivým poveternostným podmienkam, práci dobrovoľníkov a technických služieb sa podarilo v týchto dňoch v podtatranskom meste Svit sprevádzkovať klzisko pri "Mladosti".
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %