Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
08.12.2018 10:55

V Šamoríne otvorili klzisko pre verejnosť, školy ho môžu využiť bezplatne


Ilustračná snímka


V areáli X-Bionic v Šamoríne otvorili v sobotu klzisko pre verejnosť s klasickým ľadom, ktoré bude fungovať do vonkajšej teploty desať stupňov Celzia. Ide o 600 štvorcových metrov rozsiahlu ľadovú plochu pod holým nebom a školy ju budú môcť využívať bezplatne.


Ako uvádza mesto na svojej webovej stránke, organizované skupiny detí z materských a základných škôl môžu v decembri využívať ľadovú plochu zadarmo od pondelka do piatka od 10.00 h do 13.00 h. Tieto skupinové rezervácie možno nahlasovať telefonicky. Následne bude v januári a februári dostupný projekt korčuľovania pre základné a materské školy zo Šamorína a okolia. V spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja a samosprávou mesta prinesie tento projekt bezplatný týždenný kurz korčuľovania vrátane zabezpečenia korčuliarskej výbavy, dopravy a trénera s trénerským oprávnením.       

Pre verejnosť bude klzisko spoplatnené a otvorené počas decembra denne od 10.00 do 13.00 h a od 14.00 do 17.00 h. Večerné korčuľovanie s osvetlením bude od 18.00 h do 21.00 h. V mesiacoch január a február bude klzisko pre verejnosť dostupné od 14.00 h do 17.00 h a od 18.00 h do 21.00 h. V rámci klziska nebudú fungovať požičovňa ani brúsenie korčúľ.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.05.2020
Od 1. júna posilní Banskobystrický samosprávny kraj školské spoje
Spolu s otváraním základných a materských škôl pribudnú v cestovných poriadkoch prímestských autobusov SAD Zvolen a SAD Lučenec ranné a popoludňajšie školské spoje. Nepôjde však o úplný návrat do bežného režimu, cestujúcim župa odporúča sledovať cestovné poriadky.
viac
12.11.2020
Gotický palác na hrade Ľubovňa by chceli sprístupniť už budúci rok
Ľubovnianske múzeum chce gotický palác na hrade Ľubovňa sprístupniť verejnosti už budúci rok. V súčasnosti tam realizujú konzervačné práce, odborné reštaurovanie kamenných ostení a portálov.
viac
17.09.2022
Obnovený modranský kaštieľ otvoria už v októbri
Kaštieľ v Modre, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou, prešiel komplexnou rekonštrukciou vonkajších, ako i vnútorných priestorov. BSK tu vytvorí centrum pre vinárov, vinohradníkov, umelcov, žiakov, keramikárov, neziskové organizácie, ale i širokú laickú a odbornú verejnosť.
viac
12.01.2024
Svit: Klzisko v areáli ZŠ Komenského je k dispozícii aj verejnosti
Vzhľadom k tomu, že pre technické problémy sa tento rok nepodarilo mestu otvoriť klzisko pri Mladosti, po vzájomnej dohode a ústretovosti Moniky Dudinskej, riaditeľky ZŠ Komenského, vznikla myšlienka ponúknuť možnosť využitia ľadovej plochy aj pre širšiu verejnosť - obyvateľom mesta Svit.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %