Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
16.09.2023 03:05

Súťaž: Voda je život, voda je potrava. Myslime na všetkých


Ilustračný výrez plagátu


Deťom a mládeži navštevujúcim školské alebo predškolské zariadenie so sídlom v SR od 3 do 15 rokov v troch vekových kategóriách je určené národné kolo výtvarnej súťaže na tému „Voda je život, voda je potrava. Myslime na všetkých.“


Organizácia Spojených národov pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO), ktorej je naša krajina členom, si každoročne 16. októbra pripomína „Svetový deň potravín“.

Pri tejto príležitosti vyhlasuje Inštitút znalostného pôdohospodárstva a inovácií v spolupráci s informačným centrom EUROPE DIRECT Nitra, Národnou sieťou rozvoja vidieka SR a Krajskou knižnicou Karola Kmeťka v Nitre, národné kolo výtvarnej súťaže pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR na tému: „Voda je život, voda je potrava. Myslime na všetkých.“

Súťaž je určená deťom a mládeži navštevujúcim školské alebo predškolské zariadenie so sídlom v SR od 3 do 15 rokov v troch vekových kategóriách:

- od 3 do 6 rokov (vrátane),

- od 7 do 11 rokov (vrátane),

- od 12 do 15 rokov (vrátane).

Úlohou súťažiacich je prostredníctvom ľubovoľnej maliarskej techniky zachytiť ich predstavu o dôležitosti vody pre život a našu planétu.

Výtvarné práce môžu účastníci priniesť osobne alebo zaslať poštou na adresu: Inštitút znalostného pôdohospodárstva a inovácií Depozitná knižnica FAO Akademická 4 949 01 Nitra s označením „Svetový deň potravín"

Termín zaslania súťažného výtvarného diela je do 6. októbra 2023. Súťaží sa o zaujímavé vecné ceny.

Ďalšie informácie k súťaži, vrátane jej štatútu, sa dočítate TU.

Autor: (Zdroj: Ministerstvo pôdohospodárstva SR, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.11.2016
V Košiciach sa bude diskutovať na tému Voda a sídla
21. novembra 2016 sa uskutoční v Košiciach seminár, ktorý organizuje Nadácia Ekopolis v rámci súťaže PRE VODU. Seminár je otvorený nielen pre záujemcov súťaže PRE VODU, ale aj pre odbornú verejnosť, zamestnancov verejnej správy, akademickú sféru, aktívnych občanov a členov mimovládnych organizácií.
viac
10.03.2017
„Moja dedina, ako ju vidím ja...“ 2017
Spolok pre obnovu dediny vyhlasuje výtvarnú súťaž pre deti, ktoré žijú v krásnych dedinkách na Slovensku s ústrednou témou: „Moja dedina, ako ju vidím ja...“ 2017.
viac
13.04.2017
Ocenili víťazov súťaže Voda pre život
Po vlaňajšom ročníku výtvarnej súťaže pre starších žiakov základných škôl Voda pre život, tento rok oceňovali aj mladšie deti. Odovzdávanie ocenení sa uskutočnilo počas Svetového dňa vody.
viac
28.11.2022
Témou aktuálneho ročníka umeleckej súťaže Zelený svet je voda
Voda je život je téma v poradí už 27. ročníka umeleckej súťaže Zelený svet. Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) chce aj takouto formou poukázať na to, čo sa stane, ak voda v krajine chýba. Informovala o tom hovorkyňa SAŽP Michaela Pšenáková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %