Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.11.2016 10:10

V Košiciach sa bude diskutovať na tému Voda a sídla


Pozvánka.


21. novembra 2016 sa uskutoční v Košiciach seminár, ktorý organizuje Nadácia Ekopolis v rámci súťaže PRE VODU. Seminár je otvorený nielen pre záujemcov súťaže PRE VODU, ale aj pre odbornú verejnosť, zamestnancov verejnej správy, akademickú sféru, aktívnych občanov a členov mimovládnych organizácií.


Na seminári vystúpi Martina B. Paulíková z Nadácie Ekopolis a predstaví súťaž PRE VODU a jej výsledky z prvého ročníka 2015/2016. Ján Plesník sa bude vo svojej prednáške venovať inovatívnym opatreniam na adaptáciu na zmeny klímy, konkrétne na riešenia parkovísk a spevnených povrchov. Účastníci seminára sa dozvedia aj inšpirácie pre efektívne opatrenia nakladania s vodou.

Cieľom semináru je informovať a inšpirovať študentov a mladých ľudí, ale aj všetkých tých, ktorí na akejkoľvek úrovni rozhodujú o využití krajiny, vode a sídlach, aby plánovali a realizovali opatrenia na efektívne hospodárenie s vodou. Seminár je bezplatný a uskutoční sa v HalmiCaffe od 15. do 18. hodiny.

Viac informácií:

Martina B. Paulíková, programová manažérka Nadácie Ekopolis, paulikova@ekopolis.sk, 0949 266 151.

Informácie o ďalších seminároch a akciách v rámci súťaže nájdete na http://www.sutazprevodu.sk/Sutaz-Pre-vodu-2017/Workshopy.aspx

Cieľom súťaže PRE VODU je nájsť zaujímavé a inšpiratívne riešenia problémov hospodárenia s vodou. Tieto riešenia by mali mať potenciál zmeniť pohľad samospráv, škôl, úradníkov aj širokej verejnosti na udržateľné a zodpovedné spôsoby hospodárenia s vodou.

Súťaž je určená mladým ľuďom alebo tímom s max. 6 členmi, vek súťažiacich musí byť najviac 30 rokov. Súťažné návrhy na riešenie vlastného projektu alebo jednej zo 7 modelových situácií zverejnených na webe súťaže je nutné doručiť do 31. 1. 2017. Hlavnou cenou je odmena 1100 €, ďalšie dva tímy získajú 550 € a 200 €. Súťaž PRE VODU organizuje Nadácia Ekopolis v spolupráci so spoločnosťou Nestlé už druhý rok.

 

 

Autor: (Nadácia EKOPOLIS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.10.2016
Vo Zvolene sa uskutoční seminár „Voda a sídla“
Nadácia Ekopolis organizuje vo Zvolene 24. októbra 2016 seminár na tému Voda a sídla. Je súčasťou súťaže PRE VODU, je však otvorený aj pre odbornú verejnosť, zamestnancov verejnej správy, akademickú sféru, aktívnych občanov a členov mimovládnych organizácií.
viac
03.11.2016
Témou bratislavského seminára bude „Voda, rieky a krajina“
9. novembra 2016 sa uskutoční v Bratislave seminár, ktorý organizuje Nadácia Ekopolis v rámci súťaže PRE VODU. Seminár je otvorený nielen pre záujemcov súťaže PRE VODU, ale aj pre odbornú verejnosť, zamestnancov verejnej správy, akademickú sféru, aktívnych občanov a členov mimovládnych organizácií.
viac
20.03.2017
Nadácia Ekopolis odštartovala jubilejný 15. ročník ankety Strom roka
Stromy majú svoj nenahraditeľný význam v živote človeka, zaslúžia si našu pozornosť, starostlivosť aj ochranu. Aj preto je cieľom ankety Strom roka, ktorej v poradí už 15. ročník vyhlásila Nadácia Ekopolis, upozorniť na staré, vzácne či ohrozené stromy a vzbudiť záujem ľudí o životné prostredie.
viac
28.01.2021
Celoslovenská súťaž Pre vodu pozná víťazov piateho ročníka
Samosprávy, mimovládne organizácie, školy a iné subjekty mohli vlani do piateho ročníka súťaže Pre vodu 2020, ktorú organizuje banskobystrická Nadácia Ekopolis, prihlasovať reálne problémové situácie s vodou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %