Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
15.08.2022 12:35

Strednú elektrotechnickú školu zmodernizujú za 2,8 milióna eur


SOŠ elektrotechnická v Žiline.


Investíciu 2,8 milióna eur si vyžiada modernizácia Strednej odbornej školy elektrotechnickej v Žiline. Po stavebných úpravách tam vznikne 16 nových odborných učební s technickým a hygienickým zázemím.


Informovala o tom hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová.

Na prízemí školy pribudne priestor odbornej knižnice – študovne. Súčasťou modernizácie je aj debarierizácia priestorov školy, nový výťah, exteriérová rampa a hygienické zázemie pre imobilných. "Súčasný krov a strechu školy demontujeme a nahradíme novým krovom. Ten umožní plnohodnotné využitie podkrovného priestoru. Práve tu vzniknú nové odborné učebne s príslušným hygienickým a sociálnym zázemím. Na prízemí je navrhnutý nový priestor recepcie a upravená administratívna časť. Školu zateplíme a zrealizujeme ďalšie opatrenia na zvýšenie energetickej efektívnosti," priblížil riaditeľ odboru správy majetku a investícií Úradu ŽSK Peter Mrvečka.

Vytvorením nových priestorov odborných učební chce ŽSK zlepšiť možnosť uplatnenia absolventov školy na trhu práce a posilniť ich odborné a jazykové zručnosti. Prílev zahraničných investícií do Žilinského kraja má podľa hovorkyne za následok vznik nových pracovných miest.

Modernizácia sa podľa Lacovej začína v týchto dňoch, je naplánovaná na 12 mesiacov. Projekt je spolufinancovaný z operačného programu IROP.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.02.2019
V obci budú modernizovať učebne základnej školy
V obci Čierny Brod (okres Galanta) budú modernizovať učebne základnej školy. Na tento účel sa podarilo získať dotácie z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
29.03.2019
Žilinské základné školy zmodernizujú svoje učebne
Žiaci žilinských základných škôl sa budú vzdelávať a rozvíjať svoje zručnosti v moderných priestoroch. Vďaka podpore z Integrovaného regionálneho operačného programu vzniknú na 9 základných školách školské knižnice a nové učebne pre technické práce, prírodné vedy, informatiku či cudzie jazyky.
viac
07.06.2019
Začína sa s modernizáciou škôlky na Petzvalovej ulici
So stavebnými úpravami sa začne budúci týždeň. Cieľom rekonštrukcie je zníženie energetickej náročnosti, úspora v spotrebe energií a zabezpečenie bezbariérovosti budovy.
viac
09.12.2019
Veľká modernizácia stredných škôl v ŽSK
Žilinská župa rozbehla modernizáciu stredných škôl za viac ako 13 miliónov eur z eurofondov. Vynovia sa dielne, učebne praktického vyučovania, či laboratória.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %