Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.06.2019 06:15

Začína sa s modernizáciou škôlky na Petzvalovej ulici


Materská škola na Petzvalovej ulici


So stavebnými úpravami sa začne budúci týždeň. Cieľom rekonštrukcie je zníženie energetickej náročnosti, úspora v spotrebe energií a zabezpečenie bezbariérovosti budovy.


Na modernizáciu materskej školy získalo mesto peniaze z eurofondov. Investíciu financuje samospráva z Operačného programu Kvalita životného prostredia. Na projekt získala finančný príspevok vo výške 548 675 eur.

V rámci rekonštrukcie sa zateplí obvodový plášť a základy budovy, vymenia sa okná či dvere a vytvoria sa bezbariérové vstupy. Okrem toho sa dobuduje časť elektroinštalácie so svietidlami a kazetovými stropmi, zateplí sa stropná konštrukcia a vymení sa strešná hydroizolácia. Projekt rovnako počíta aj s vybudovaním núteného vetrania a hydrostatickou reguláciou vykurovacieho systému. Rekonštrukčné práce by mali trvať do februára budúceho roka.

V súčasnosti navštevuje materskú školu 117 detí v šiestich triedach. „Modernizácia sa bude realizovať za plnej prevádzky s tým, že sa budú priebežne uvoľňovať triedy. S rodičmi predškolákov sme sa dohodli, že na nevyhnutný čas umiestnime tieto deti do priestorov elokovaného pracoviska v Základnej škole na Námestí mladosti, ktorá sa nachádza tiež na Hájiku,“ vysvetlila Viera Popluhárová, vedúca odboru školstva a mládeže na Mestskom úrade v Žiline. Doplnila, že v tejto veci rokovalo mesto aj s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva, ktorý túto možnosť povolil. „Verím, že rekonštrukcia bude zasahovať do výchovno-vzdelávacieho procesu škôlkarov len minimálne. Škôlka bude po modernizácii vynovená, deti i učiteľky budú mať kvalitnejšie podmienky a v neposlednom rade materská škola ušetrí na energiách,“ doplnil primátor Žiliny Peter Fiabáne.

 

Autor: Mgr. Barbora Zigová - hovorkyňa mesta Žilina


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2016
Mesto Zvolen pripravuje polmiliónovú obnovu športového areálu pri ZŠ Hrnčiarska
Vo Zvolene sa modernizovalo počas letných prázdnin viacero škôl. Vymenili sa palubovky v niektorých telocvičniach, školy sa zateplili, dostali nové okná, opravili sa strechy.
viac
15.02.2017
Samosprávy investujú do škôlok
Vďaka schváleným žiadostiam o nenávratné finančné prostriedky (NFP), pôjde do rekonštrukcie troch škôlok v Banskej Bystrici historicky najvyšší objem financií. O dotáciu sa uchádza aj ďalšie krajské mesto.
viac
09.12.2019
Veľká modernizácia stredných škôl v ŽSK
Žilinská župa rozbehla modernizáciu stredných škôl za viac ako 13 miliónov eur z eurofondov. Vynovia sa dielne, učebne praktického vyučovania, či laboratória.
viac
15.08.2022
Strednú elektrotechnickú školu zmodernizujú za 2,8 milióna eur
Investíciu 2,8 milióna eur si vyžiada modernizácia Strednej odbornej školy elektrotechnickej v Žiline. Po stavebných úpravách tam vznikne 16 nových odborných učební s technickým a hygienickým zázemím.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %