Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
13.03.2018 11:55

Stará Ľubovňa plánuje rekonštruovať ďalšiu dôležitú križovatku


Podrobné informácie o stave rozpracovanej projektovej dokumentácie plánovaného kruhového objazdu projektantka stavby Ing. Janka Dunajská – DISTA Projekt.


V utorok 6. marca 2018 sa v rámci zasadnutia Komisie výstavby, regionálneho rozvoja a životného prostredia, pôsobiacej pri Mestskom zastupiteľstve v Starej Ľubovni, opäť otvorila otázka dopravnej situácie v meste.


Jedným z riešení kritických bodov dopravnej infraštruktúry je aj plánovaná prestavba existujúcej križovatky ulíc Tatranská a Okružná na kruhový objazd, ktorá získava čoraz reálnejšie kontúry. Tá by mala zabezpečiť zvýšenie výkonnosti križovatky a prispieť k plynulosti a bezpečnosti dopravy.

 Na zasadnutí komisie podala podrobné informácie o stave rozpracovanej projektovej dokumentácie plánovaného kruhového objazdu projektantka stavby Ing. Janka Dunajská – DISTA Projekt. Zúčastneným vysvetlila výber tvaru a veľkosti kruhového objazdu, priblížila jeho pozitíva i pozitíva iných riešených stavebných objektov. Najvhodnejšia alternatíva navrhnutej okružnej križovatky disponuje vonkajším priemerom 36 metrov a napája 4 ramená. V súvislosti s úpravou kruhovej križovatky by sa vykonali aj úpravy chodníkov a osvetlenia, zvýšil by sa tiež počet parkovacích miest. „Jednou z dlhodobých priorít je tiež odľahčenie dopravy v centre mesta. Intenzívne pracujeme na majetkovoprávnom vysporiadaní pozemkov na Vansovej ulici, kde Mesto plánuje vybudovať pozemnú komunikáciu spájajúcu Okružnú a Levočskú ulicu. V prípade vybudovania kruhového objazdu pri starom cintoríne by sa

zabezpečilo prepojenie Tatranskej a Okružnej ulice s ulicou Popradskou i plynulé napojenie na cestu I. triedy I/68 . Realizáciou dlho očakávaného juhovýchodného obchvatu, kde Mesto a Prešovský samosprávny kraj v súčasnosti čakajú na schválenie strategického dokumentu Plán udržateľnej mobility, by sa tak do veľkej miery odľahčila doprava v centre mesta, predovšetkým na Námestí sv. Mikuláša,“ konštatuje primátor mesta Ľuboš Tomko. Riešenie čoraz viac kritickej dopravnej situácie v meste by tak znamenalo aj zvýšenie atraktívnosti Námestia sv. Mikuláša ako pamiatkovej zóny z pohľadu domácich obyvateľov i turistov.

Autor: (ts-msl-Aleš Solár)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.11.2017
Miestna občianska poriadková služba čoskoro začne činnosť aj v Starej Ľubovni
Projekt „Zriadenie miestnej občianskej poriadkovej služby v Starej Ľubovni (MOPS)“ sa posúva do ďalšej etapy, ktorou je samotná činnosť miestnej občianskej poriadkovej služby. Už od 1. decembra 2017 začnú jej členovia aktívne pôsobiť na celom území mesta.
viac
07.03.2018
Starú Ľubovňu navštívil veľvyslanec Spojených štátov na Slovensku
V piatok 2. marca 2018 sa v rámci oficiálnej návštevy Starej Ľubovne stretli hlavní predstavitelia mesta s veľvyslancom USA Adamom Sterlingom a ďalšími predstaviteľmi amerického veľvyslanectva na Slovensku.
viac
01.07.2018
Mesto získalo financie na nové technické vybavenie základných škôl
Mestu Stará Ľubovňa boli schválené ďalšie projekty, na realizáciu ktorých získa prostriedky z európskych štrukturálnych a investičných fondov.
viac
12.10.2018
V Starej Ľubovni začína 51. ročník festivalu Naša Vansovej Lomnička
Naša Vansovej Lomnička, celoslovenský festival umeleckého prednesu žien s medzinárodnou účasťou, privíta od piatka do soboty 13. októbra v Starej Ľubovni 35 recitátoriek zo všetkých kútov Slovenska, Poľska i srbskej Vojvodiny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %