Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
20.09.2022 10:35

Športové kluby a organizácie dostanú i druhú polovicu dotácií


Ilustračná snímka: (tasr).


Športové kluby a neziskové organizácie pôsobiace na území Partizánskeho dostanú i druhú polovicu dotácie. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní.


"Položka finančných prostriedkov pre športové kluby a neziskové organizácie, ktoré pôsobia v meste a podávajú si žiadosti na rôzne aktivity, bola už zahrnutá v rozpočte v celej sume. Nepotrebujeme ju tak dofinancovať inými zvýšenými príjmami alebo presunom v rozpočte," spomenula prednostka Mestského úradu v Partizánskom Dáša Jakubíková.

Mesto podľa nej len z opatrnosti, keď finančné príspevky schvaľovalo, povedalo, že vyplatí polovicu dotácií, a to vzhľadom na začiatok vojny na Ukrajine i zvyšovanie cien, a o výplate druhej polovice dotácií rozhodne podľa toho, ako sa bude vyvíjať rozpočet. "Čakali sme na to, aké dostaneme podielové dane za august, aby sme povedali, či bude v poriadku, ak položku vyplatíme alebo ju musíme z rozpočtu zrušiť, pretože ju budeme potrebovať na niečo iné," dodala Jakubíková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.02.2021
Športové kluby v Nitre môžu žiadať o dotácie
Športové kluby v Nitre môžu aj tento rok získať od mesta dotáciu na svoju činnosť. Radnica už zverejnila výzvy na predkladanie žiadostí, ktoré musia kluby podať najneskôr do 28. februára.
viac
25.02.2022
Petržalka aj tento rok podporí veľké športové kluby
Bratislavská Petržalka podporí finančne aj tento rok najväčšie športové kluby. Desiatim najväčším klubom pôsobiacim na jej území prerozdelí viac ako 185 000 eur. Najviac vyčlení pre mládež - futbalistov, gymnastov, basketbalistov a karatistov. Dotácie schválili tento týždeň miestni poslanci.
viac
27.09.2022
Petržalka poskytne dotácie veľkým športovým klubom aj v roku 2023
Bratislavská Petržalka podporí veľké športové kluby aj v roku 2023. Žiadosti o dotácie môžu podávať do 15. novembra.
viac
22.02.2023
Samospráva Partizánskeho rozdelí medzi kluby a organizácie viac ako 220 000 eur
Samospráva Partizánskeho prerozdelí tento rok medzi športové kluby a organizácie pôsobiace na území mesta sumu 221 000 eur. Najväčšou sumou vo výške 180 000 eur podporí šport. Odobrili to mestskí poslanci na svojom rokovaní v utorok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %