Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
22.02.2023 09:30

Samospráva Partizánskeho rozdelí medzi kluby a organizácie viac ako 220 000 eur


Ilustračná snímka.


Samospráva Partizánskeho prerozdelí tento rok medzi športové kluby a organizácie pôsobiace na území mesta sumu 221 000 eur. Najväčšou sumou vo výške 180 000 eur podporí šport. Odobrili to mestskí poslanci na svojom rokovaní v utorok.


Na kultúru dá samospráva 17 000 eur, po 12 000 eur dostanú právnické a fyzické osoby, ktoré poskytujú služby v rámci sociálnych vecí a vzdelávania. Žiadosť o poskytnutie dotácie z rozpočtu podalo celkovo 50 žiadateľov pôvodne v celkovej sume 372 696 eur.

"Všetky dotácie boli prerokované v odborných komisiách, mestskej rade a následne mestskom zastupiteľstve. Diskusia bola veľmi otvorená, často na nej participovali aj zástupcovia jednotlivých organizácií tretieho sektora," spomenul primátor Jozef Božik.

Mesto podľa neho podporilo celkovo 50 žiadostí. "Som veľmi rád, že i napriek ťaživej situácii, ktorá vyvoláva tlak na to, že niektoré mestá rušia dotačné a grantové schémy, my môžeme opäť podporiť ako šport, tak aj kultúru, sociálne veci a vzdelávanie. Požiadavky zo strany organizácií boli vyššie, ale sme radi, že 221 000 eur pôjde hlavne na rozvoj detského a mládežníckeho športu," skonštatoval.

Božik pripomenul, že aktuálne schválené dotácie nie sú jedinými peniazmi, ktoré idú do systému, ďalších 250 000 eur dáva mesto na dotáciu športovísk, ako je mestská športová hala, zimný štadión a Futbalový štadión Karola Jokla. "Samostatná dotácia je na Športové centrum Radovana Kaufmana, ďalšia je na vzdelávacie aktivity, či už ide o fond na podporu tematického vzdelávania, či participatívnu školu," doplnil primátor.

Samospráva podľa neho robí všetko pre to, aby i napriek náročnej situácii zachovala chod spoločenských a športových organizácií. Radnica sa bude i v tomto roku snažiť nájsť i sponzorov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.02.2017
Odborná komisia prehodnotila 612 žiadostí o kultúrne dotácie
Odborná hodnotiaca komisia Bratislavského samosprávneho kraja pre oblasť kultúry uzavrela včera hodnotenie dodaných žiadostí o dotáciu z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu kultúry. O podporu sa tak bude uchádzať 560 žiadostí, ktoré vyhoveli základným hodnotiacim kritériám.
viac
27.12.2019
Staré Mesto vnáša do systému prideľovania dotácií jasnejšie pravidlá
Bratislavské Staré Mesto by malo vniesť do systému prideľovania dotácií z rozpočtu mestskej časti transparentné a jasnejšie pravidlá. Vyplýva to zo všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktoré schválili miestni poslanci.
viac
20.09.2022
Športové kluby a organizácie dostanú i druhú polovicu dotácií
Športové kluby a neziskové organizácie pôsobiace na území Partizánskeho dostanú i druhú polovicu dotácie. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní.
viac
05.01.2023
Petržalka prijíma opäť žiadosti organizácií o väčšie dotácie
Bratislavská Petržalka prijíma opäť žiadosti verejnoprospešných organizácií o dotácie. Tie vo výške od 2000 do 5000 eur môžu mestskej časti posielať do 15. februára.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %