Nedeľa 12.05.2024
Dnes má meniny 
Pankrác
°C
08.12.2020 01:40

Sociálno-ekonomický prínos neziskového sektora


Ilustračná snímka.


Úrad splnomocnenca prináša vybrané zistenia z „Analýzy socio-ekonomického prínosu neziskového sektora pre spoločnosť“ v rámci národného projektu Kvalitnejšie verejné politiky prostredníctvom lepšieho poznania občianskej spoločnosti.


Po jednotlivých častiach štúdie o občianskej spoločnosti na Slovensku Úrad splnomocnenca prináša vybrané zistenia z „Analýzy socio-ekonomického prínosu neziskového sektora pre spoločnosť“, ktorá bola vypracovaná Univerzitou Mateja Bela v rámci národného projektu Kvalitnejšie verejné politiky prostredníctvom lepšieho poznania občianskej spoločnosti.

Štúdia vychádza z rozsiahleho zberu dát a jej cieľom je komplexne zmapovať mimovládny neziskový sektor na Slovensku, popísať a vysvetliť kľúčové aspekty jeho fungovania v kontexte súčasného stavu a vývojových trendov občianskej spoločnosti a identifikovať jeho sociálny a ekonomický prínos pre spoločnosť.

Vybraná časť štúdie je zameraná na prekážky neziskových organizácií, ktoré im bránia v dosahovaní ich cieľov.

Autor: (MŠVVaŠ SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.08.2020
Zapojte sa do lokálneho programu Iniciatíva pre otvorené vládnutie
Medzinárodná Iniciatíva pre otvorené vládnutie predĺžila termín na predbežné prihlasovanie sa do lokálneho programu do 14. augusta 2020 a termín na vyplnenie celej prihlášky do 25. septembra 2020.
viac
09.10.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora na Slovensku: Životné prostredie
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri tentokrát so zameraním na životné prostredie.
viac
14.10.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora na Slovensku: Kultúra a duchovné hodnoty
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri tentokrát sa zameraním na kultúrne a duchovné hodnoty.
viac
18.12.2020
Finálna analýza výskumu občianskej spoločnosti a MVO
Úrad splnomocnenca vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša finálnu Analýzu socioekonomického prínosu neziskového sektora a stavu a trendov rozvoja občianskej spoločnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %