Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
18.12.2020 02:20

Finálna analýza výskumu občianskej spoločnosti a MVO


Ilustračná snímka.


Úrad splnomocnenca vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša finálnu Analýzu socioekonomického prínosu neziskového sektora a stavu a trendov rozvoja občianskej spoločnosti.


Uvedená publikácia umožní spoznať aktuálny stav rozvoja občianskej spoločnosti na Slovensku a identifikovať tendencie jej smerovania a zároveň môže pomôcť vytvoriť ucelenejší obraz o stave a kapacitách mimovládneho neziskového sektora. Získané dáta a výsledky zrealizovaného výskumu, ktoré obsahuje publikácia budú tiež slúžiť ako jeden z podkladov na prípravu a tvorbu novej Koncepcie rozvoja občianskej spoločnosti na Slovensku na roky 2021 – 2030.

Publikácia je spoločným dielom Úradu splnomocnenca a významných slovenských zástupcov a zástupkýň MNO, sociológov, politológov, analytikov, expertov či odborníkov vo svojich oblastiach v rámci národného projektu „Kvalitnejšie verejné politiky prostredníctvom lepšieho poznania občianskej spoločnosti“. Spoločne s publikáciou zverejňujeme, v súlade s princípmi otvoreného vládnutia, aj zdrojové dáta vhodnom na štatistické spracovanie.

Analýza socioekonomického prínosu neziskového sektora a stavu a trendov rozvoja občianskej spoločnosti

Viac informácií sa dočítate TU 

Autor: (MV SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.08.2020
Zapojte sa do lokálneho programu Iniciatíva pre otvorené vládnutie
Medzinárodná Iniciatíva pre otvorené vládnutie predĺžila termín na predbežné prihlasovanie sa do lokálneho programu do 14. augusta 2020 a termín na vyplnenie celej prihlášky do 25. septembra 2020.
viac
14.10.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora na Slovensku: Kultúra a duchovné hodnoty
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri tentokrát sa zameraním na kultúrne a duchovné hodnoty.
viac
30.11.2020
Mládež ako súčasť občianskej spoločnosti na Slovensku
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšiu vybranú časť z rozsiahlej štúdie o občianskej spoločnosti na Slovensku, zameranú na deti a mladých ľudí ako plnohodnotných členov občianskej spoločnosti a budúcich správcov krajiny.
viac
08.12.2020
Sociálno-ekonomický prínos neziskového sektora
Úrad splnomocnenca prináša vybrané zistenia z „Analýzy socio-ekonomického prínosu neziskového sektora pre spoločnosť“ v rámci národného projektu Kvalitnejšie verejné politiky prostredníctvom lepšieho poznania občianskej spoločnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %