Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
23.02.2024 09:00

SK8 pripravilo v Elektrárni Piešťany konferenciu Inovujme regióny


Na archívnej snímke predseda Združenia samosprávnych krajov Slovenska (SK8) Jozef Viskupič. Foto: TASR Pavel Neubauer


Prvý ročník konferencie Inovujme regióny - objavte potenciál krajov, ktorý sa konal v spoločenskom centre Elektrárňa Piešťany, priniesol zástupcom verejnej správy, predstaviteľom krajských inovačných centier i úspešným startupistom poznatky o dôležitosti podpory inovácií na Slovensku.


Pripravilo ho Združenie samosprávnych krajov Slovenska (SK8) v spolupráci s Výskumnou a inovačnou autoritou úradu podpredsedu vlády SR (VAIA). Informoval o tom predseda združenia a predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič.         

"Ak chceme zatraktívniť naše regióny a docieliť, aby aj samosprávy držali krok so súčasným trendom rozvoja v európskom priestore i celom vyspelom svete, je nevyhnutné reflektovať na nové výzvy a zvyšujúce sa nároky v oblasti inovácií. Práve moderné, inovatívne a atraktívne regióny sú predpokladom modernej, inovatívnej a atraktívnej krajiny," povedal.         

Podujatie bolo rozdelené do viacerých tematických blokov, počas ktorých mali účastníci možnosť spoznať inovačný potenciál samosprávnych krajov a tiež inšpiratívne príbehy a projekty. Prvá panelová diskusia sa zaoberala dôležitosťou inovácií v regiónoch ako neodmysliteľnej súčasti územnej samosprávy. Diskutujúci sa venovali aj otázkam pozície štátu, krajov a miest v systéme podpory inovácií.         

V ďalších častiach konferencie prezentovali jednotlivé krajské inovačné a rozvojové agentúry svoje aktivity. V rámci inšpirácií zo zahraničia prišiel Jindřich Weiss odprezentovať dvadsaťročný príbeh Juhomoravského inovačného centra, ktoré sa stalo lídrom v stredoeurópskom prostredí. Posledná časť podujatia sa venovala predstaviteľom úspešných startupov, ktorí diskutovali o úskaliach a potrebách tvorby nápadov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.09.2020
V príprave IÚS je dôležitá dobrá spolupráca partnerov v území
V príprave Integrovaných územných stratégií je dôležitá dobrá spolupráca partnerov v území.
viac
17.05.2023
SK8: Pre novú vládu chce byť partner, nie podriadená inštitúcia
Združenie samosprávnych krajov SK8 verí, že pre novú exekutívu bude partnerom a nie podriadenou inštitúciou.
viac
18.10.2023
Konferencia Drontex 2023 otvára témy dronových služieb a bezpečnosti
Bezpilotné technológie a ich využitie v štátnej správe, priemysle a službách v krajinách Vyšehradskej štvorky sú témou odbornej medzinárodnej konferencie Drontex 2023, ktorá sa v stredu začala v priestoroch národnej kultúrnej pamiatky Elektrárňa Piešťany.
viac
28.02.2024
Konferencia: Zdieľaním skúseností a partnerstvami spájame cezhraničné regióny
Združenie miest a obcí Slovenska pozýva zástupcov členských miest a obcí na záverečnú konferenciu projektu „Zdieľaním skúseností a partnerstvami spájame cezhraničné regióny“, ktorá sa uskutoční 18. marca 2024 v Bratislave. Zúčastniť sa môžete online aj osobne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %