Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
20.01.2021 08:25

Samospráva Poruby chce vybudovať na území obce vodozádržné opatrenia


Ilustračná snímka.


Samospráva Poruby (okres Prievidza) má záujem vybudovať na území obce vodozádržné opatrenia. Prácami chce zadržať a spomaliť zrážkové vody, ktoré v súčasnosti nekontrolovateľne pretekajú cez obec do potoka. Na dodávateľa prác vyhlásila verejnú súťaž.


„Nepriaznivá situácia je v centrálnej časti obce tzv. Záhumní okolo hustej zástavby nájomných bytov, rodinných domov, materskej školy, cintorína, respektíve futbalového ihriska,” spresnila obec vo vestníku verejného obstarávania. Práve do tejto časti obce z urbárskych lesov podľa nej nateká veľké množstvo vody, ktorá je prevádzaná potrubím cez celú centrálnu zónu a následne do prítoku potoka Zlatná. „Táto oblasť preto predstavuje záujmové územie tohto projektu,” doplnila.

Náklady na vybudovanie opatrení odhadla obec na 1 591 171,71 eura bez dane z pridanej hodnoty, lehotu na predkladanie ponúk určila do 5. februára. Kritériom pre výber víťaza verejnej súťaže je najnižšia ponúknutá cena.

Investíciu chce samospráva financovať z fondov Európskej únie, Operačného programu Kvalita životného prostredia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.12.2020
Budovu ZUŠ zrekonštruujú na bytový dom s 24 bytmi
Mesto Dubnica nad Váhom zrekonštruuje bývalú budovu základnej umeleckej školy (ZUŠ), v ktorej vznikne 24 nájomných bytov. Výzvu na predkladanie ponúk zverejnilo mesto vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.
viac
13.01.2021
Nová Baňa vyhlásila súťaž na predaj pozemku a výstavbu bytového domu
Mesto Nová Baňa vyhlásilo obchodnú verejnú súťaž na predaj stavebného pozemku. Podmienkou samosprávy je, že súkromný investor na ňom postaví nový bytový dom.
viac
21.08.2023
Viacero ciest v Porube obec zrekonštruuje, cieľom je zadržať vodu
Samospráva Poruby v okrese Prievidza zabezpečí rekonštrukciu viacerých ciest na území obce. Prácami sleduje zadržiavanie vody v krajine, ako i protipovodňovú ochranu, na investíciu v hodnote takmer 360 000 eur získala zdroje z Environmentálneho fondu.
viac
19.04.2024
Problém s povodňami chce obec Bátka riešiť vybudovaním vodozádržných opatrení
Problém s čoraz častejšie vyskytujúcimi sa prívalovými povodňami v Bátke v okrese Rimavská Sobota chce samospráva riešiť vybudovaním vodozádržných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %