Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
11.08.2020 11:15

S ekoplátenkou chce mesto Hlohovec urobiť ekologickú dieru do sveta


Textilné tašky podľa hovorkyne Zuzany Hrinkovej Siebenstichovej pomôžu eliminovať používanie nákupných igelitiek.


Do poštových schránok všetkých domácností v Hlohovci začne o niekoľko dní distribuovať radnica Fraštackú ekoplátenku. Spolu 13 680 eur investovala do toho, aby učila Hlohovčanov ekologickejšiemu správaniu sa pri nakupovaní.


Textilné tašky podľa hovorkyne Zuzany Hrinkovej Siebenstichovej pomôžu eliminovať používanie nákupných igelitiek.

Nápis na ekotaške je v súlade so zámerom – "S Fraštackú ekoplátenku urobíš ekologickú dýru do sveta". Mesto ich dalo vyrobiť 10 000 kusov v dvoch verziách. „Jedna je konzervatívnejšia pre staršiu a strednú generáciu s ekologickými motívmi a dominantami mesta a druhá je pre duchom i vekom mladých, modernejšia, so sloganom vo fraštáckom, hlohovskom nárečí, ktorý korešponduje s nastavenou komunikáciou mesta smerom k verejnosti,” uviedla hovorkyňa. Návrhy sú podľa jej slov výsledkom spoločnej práce reklamnej agentúry a pracovnej skupiny na mestskom úrade, ktorá sa projektu Hlohovec – ekologicky zodpovedné mesto venuje.

Na projekt radnica získala z operačného programu Európskej únie Kvalita životného prostredia sumu 12 036 eur, z mestskej kasy investovala 1644 eur. „Distribúcia jednej tašky do každej domácnosti bude zabezpečená prostredníctvom kolportérov, roznos bude od 17. do 21. augusta,” doplnila Hrinková Siebenstichová.

V rámci ekoprojektu mesta sa uskutočnia ešte dve diskusie pre verejnosť týkajúce sa nosných a aktuálnych ekologických tém, a taktiež vzdelávanie žiakov 1. stupňa všetkých základných škôl s dôrazom na odpadové hospodárstvo. „Aktuálne pripravujeme videá na päť rôznych ekotém pre širokú verejnosť,” dodala hovorkyňa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.08.2016
Pomôže novela zákona o odpadoch v boji proti plastovým taškám?
Plastové tašky sa zaraďujú medzi celosvetovo najčastejšie produkovaný odpad. Vysoká spotreba plastových tašiek v súčasnej dobe predstavuje veľký environmentálny problém.
viac
26.06.2020
Obyvatelia navrhnú názov česko-slovenskej lávky
Slovenské Kopčany a české Mikulčice spája od októbra minulého roka nový cyklistický most. Stavba svojou unikátnosťou zaujala aj komisiu v súťaži Stavba roka 2019. O jej oficiálnom názve rozhodnú občania.
viac
12.03.2021
Názov pre novú cyklolávku navrhnú obyvatelia
Mesto Nitra spustilo v piatok výzvu, ktorej výsledkom by mali byť návrhy na pomenovanie novej cyklolávky spájajúcej Wilsonovo nábrežie s Nábrežím mládeže v Nitre.
viac
15.08.2022
Obyvatelia mesta môžu rozhodnúť o podpore jednotlivých projektov
Obyvatelia Sniny majú možnosť sa zapojiť do rozvoja mesta prostredníctvom participatívneho rozpočtu. Od pondelka radnica spustila hlasovanie a obyvatelia tak môžu rozhodnúť o tom, ktoré projekty budú finančne podporené. Radnica o tom informuje na svojej webstránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %