Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
28.07.2023 02:25

Revitalizácia pešej zóny v Trenčíne za takmer 10 miliónov sa začne na jar 2024


Snímka zdroj: (Mesto Trenčín).


Trenčianska radnica spustila proces verejného obstarávania na revitalizáciu pešej zóny na uliciach Hviezdoslavova, Jaselská, Vajanského, Sládkovičova.


Predpokladaná hodnota zákazky je takmer 9,7 milióna eur s DPH. Práce by sa mali začať na jar 2024. Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.

Revitalizácia sa podľa nej dotkne verejného priestoru od Mestskej veže po zastávku MHD na Braneckého ulici. Na túto hlavnú časť pešej zóny sa napájajú ešte ďalšie menšie i väčšie mikropriestory.

"Územie medzi budovami okresného a mestského úradu bude sprístupnené novými schodmi a priamočiarou rampou pre imobilných. Budú sa tu kombinovať spevnené plochy a zelené oddychové plochy s lavičkami a vlajkoslávou. Sem sa presunie aj súsošie Štúrovcov, ktoré je dnes pred Materským centrom Srdiečko," uviedla hovorkyňa.

Medzi Gastrocentrom a okresným úradom vznikne detské ihrisko v tieni existujúcich vzrastlých stromov. Pri Posádkovom klube (ODA) sa územie rozdelí na relaxačno-oddychový park a kultúrno-spoločenský priestor s pódiom a hľadiskom.

V rámci revitalizácie pešej zóny sa upraví aj situovanie zastávky MHD na Braneckého ulici. Pešia zóna v centrálnej časti mesta bude mať nový povrch, mobiliár, zeleň, osvetlenie, pribudnú tu viaceré vodné prvky. V celom priestore sa uskutočnili prvé rekonštrukcie inžinierskych sietí, ďalšie pokračujú.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.06.2020
Zhotoviteľ obnovy predstanice vo Zvolene je známy
Spoločnosť TSS Grade z Bratislavy by sa mala stať realizátorom obnovy priestorov pred hlavnou železničnou stanicou vo Zvolene. Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnil Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
29.09.2020
Žilina vyhlásila súťaž na revitalizáciu Bulváru
Mesto Žilina vyhlásilo urbanisticko-krajinársko-architektonickú súťaž, ktorej cieľom je nájsť vyhovujúce riešenie verejného priestoru na Bulvári.
viac
27.01.2022
Ďalšiu časť Námestia Majstra Pavla zrekonštruovali, je z nej pešia zóna
Primátor mesta Miroslav Vilkovský pri príležitosti slávnostného otvorenia obnovenej časti uviedol, že rekonštrukciou prešla východná strana námestia od komunikácie medzi Bazilikou sv. Jakuba a mestským úradom po severnú časť vrátane chodníka na Košickej ulici po križovatku s Mäsiarskou ulicou.
viac
27.06.2023
Mesto Trenčín chce za viac ako osem miliónov eur zrevitalizovať pešiu zónu
Mesto Trenčín plánuje za viac ako osem miliónov eur bez DPH zrevitalizovať pešiu zónu v centrálnej časti mesta vymedzenú ulicami Hviezdoslavova, Jaselská, Vajanského a Sládkovičova. Zámer vyhlásiť verejné obstarávanie schválili v utorok poslanci trenčianskeho mestského zastupiteľstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %