Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
27.06.2023 04:15

Mesto Trenčín chce za viac ako osem miliónov eur zrevitalizovať pešiu zónu


Snímka zdroj: (Mesto Trenčín).


Mesto Trenčín plánuje za viac ako osem miliónov eur bez DPH zrevitalizovať pešiu zónu v centrálnej časti mesta vymedzenú ulicami Hviezdoslavova, Jaselská, Vajanského a Sládkovičova. Zámer vyhlásiť verejné obstarávanie schválili v utorok poslanci trenčianskeho mestského zastupiteľstva.


Ako informoval vedúci útvaru investícii trenčianskej radnice Ján Korienek, predmetom projektu je rekonštrukcia a revitalizácia pešej zóny centrálnej časti mesta - ulice Hviezdoslavova, Jaselská, Vajanského a Sládkovičova.

"Rozsah riešeného územia revitalizovanej pešej zóny je vymedzený na jednej strane mestskou bránou a na druhej strane zastávkou MHD na Braneckého ulici. Na túto hlavnú časť pešej zóny sa napájajú ďalšie menšie a väčšie mikropriestory," skonštatoval Korienek.

Revitalizácia pešej zóny centrálnej časti mesta podľa neho pozostáva z výmeny a redizajnovania všetkých povrchov zóny, architektonických prvkov malej architektúry, doplnenie a revitalizovanie zelených plôch, vzrastlej zelene, ktorá doplní tieň na pešej zóne a prispeje k jej ochladeniu spolu s novonavrhovanými vodnými prvkami. Druhou časťou projektu je rekonštrukcia všetkých inžinierskych sietí pod povrchom pešej zóny.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.09.2020
Žilina vyhlásila súťaž na revitalizáciu Bulváru
Mesto Žilina vyhlásilo urbanisticko-krajinársko-architektonickú súťaž, ktorej cieľom je nájsť vyhovujúce riešenie verejného priestoru na Bulvári.
viac
11.01.2021
Trenčín zrekonštruuje nocľaháreň pre bezdomovcov a nízkoprahové centrum
Mesto Trenčín chce zrekonštruovať a zmodernizovať objekt nocľahárne a nízkoprahového denného centra. Výzvu na predkladanie ponúk zverejnila trenčianska radnica vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.
viac
27.01.2022
Ďalšiu časť Námestia Majstra Pavla zrekonštruovali, je z nej pešia zóna
Primátor mesta Miroslav Vilkovský pri príležitosti slávnostného otvorenia obnovenej časti uviedol, že rekonštrukciou prešla východná strana námestia od komunikácie medzi Bazilikou sv. Jakuba a mestským úradom po severnú časť vrátane chodníka na Košickej ulici po križovatku s Mäsiarskou ulicou.
viac
28.07.2023
Revitalizácia pešej zóny v Trenčíne za takmer 10 miliónov sa začne na jar 2024
Trenčianska radnica spustila proces verejného obstarávania na revitalizáciu pešej zóny na uliciach Hviezdoslavova, Jaselská, Vajanského, Sládkovičova.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %