Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
19.08.2022 08:25

Radnica chce znížiť počet holubov, vyvezie ich z mesta


Ilustračná snímka: (tasr).


Novozámocká radnica plánuje riešiť problémy s premnoženými holubmi. Ich počet v meste chce postupne znížiť bez toho, aby sa museli zabiť.


Ako informoval mestský úrad, holuby sa budú odchytávať do pascí, ktoré budú na strechách desiatich obytných domov. "Odchytové klietky umiestni odborná firma. Budú vybavené vodou a krmivom, aby prilákali holuby. Pasce s vtákmi sa potom odvezú niekoľko desiatok kilometrov do prírody. Tam sa holuby vypustia. Ak nie sú poštové, nemali by trafiť späť do mesta," uviedol magistrát.

Mesto bude do konca augusta čakať na vyjadrenia od spoločností, ktoré majú v správe bytovky. "Správcovia objektov musia najprv dostať súhlas od spoločenstiev, ktoré vlastnia samotné byty a domy, na ktorých budú odchytové klietky inštalované," vysvetlil mestský úrad.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.07.2016
Nové Zámky od septembra zastavia vývoz komunálneho odpadu neplatičom
Takmer milión eur dlhovali ku koncu minulého roka občania a podnikatelia mestu Nové Zámky za vývoz komunálneho odpadu.
viac
05.10.2016
Radnica opäť zabezpečí odchyt holubov na území mesta
Podobne ako po minulé roky aj v tomto zabezpečí prievidzská samospráva odchyt holubov na území mesta. Prebiehať bude v nasledujúcich týždňoch, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
02.10.2019
Mesto poskytne ľuďom v núdzi príspevok na kúrenie
Mesto Nové Zámky bude opäť vyplácať príspevok na vykurovanie. Určený je pre seniorov a pre ľudí, ktorí sa ocitli v nepriaznivej sociálnej situácii. Žiadosti o jeho vyplácanie môžu ľudia podávať na mestskom úrade už o niekoľko dní.
viac
01.08.2020
Mesto zavádza pilotný projekt zberu triedeného kuchynského bioodpadu
Mesto Nové Zámky zavádza od začiatku augusta pilotný projekt zberu triedeného kuchynského bioodpadu. Do konca septembra budú obyvatelia 23 panelákových vchodov a rodinných domov z jednej ulice kuchynský odpad triediť a osobitne odovzdávať.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %