Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
05.10.2016 08:00

Radnica opäť zabezpečí odchyt holubov na území mesta


Ilustračná snímka: (int.).


Podobne ako po minulé roky aj v tomto zabezpečí prievidzská samospráva odchyt holubov na území mesta. Prebiehať bude v nasledujúcich týždňoch, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.


"Týmto krokom reaguje prievidzská radnica na zvýšený počet požiadaviek zo strany obyvateľov. Na problémy spojené s premnoženými holubmi poukazujú napríklad obyvatelia bytových domov na Nábreží sv. Cyrila," odôvodnil Ďureje.       

Mesto na odchyt vyčlenilo takmer 2000 eur, jeho realizátora vybralo na základe prieskumu trhu. "Od dodávateľa požadujeme všetky náležitosti, ktoré sú spojené s výkonom tohto druhu prác," poznamenal hovorca.       

Priblížil, že práce budú prebiehať metódou odchytu do klietky. "Spočíva v tom, že na vybrané miesta sa nastavia odchytové pasce, pričom po ukončení odchytu bude zabezpečená likvidácia holubov," spresnil s tým, že zabezpečenie odchytu a plašenia vtákov je v súlade s platnou legislatívou Slovenskej republiky.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2016
Radnica má záujem zrevitalizovať park pred úradom práce
Zrevitalizovať park pred úradom práce v širšom centre mesta má záujem prievidzská radnica. Na prvú etapu projektu za viac ako 220 000 eur, ktorá má riešiť obnovu jeho verejnej zelene, žiada financie z nadácie.
viac
20.10.2021
Mesto Prievidza pripravuje odchyt holubov
Prievidzská samospráva pripravuje odchyt holubov na území mesta. Práce zabezpečí oprávnená spoločnosť ešte počas jesenných mesiacov. Zariadenia umiestni na miestach, kde mesto zaznamenáva zvýšený počet holubov.
viac
19.08.2022
Radnica chce znížiť počet holubov, vyvezie ich z mesta
Novozámocká radnica plánuje riešiť problémy s premnoženými holubmi. Ich počet v meste chce postupne znížiť bez toho, aby sa museli zabiť.
viac
16.12.2023
Radnica opäť odovzdá vianočný príspevok vybraným rodinám
Prievidzská radnica opäť podporí rodiny, ktoré majú zverené deti do náhradnej alebo pestúnskej starostlivosti. Finančný príspevok dostane tento rok 36 rodín. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %