Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
02.05.2023 01:30

Protidrogový vlak po štyroch rokoch opäť zastaví v Trenčianskom kraji


Protidrogový vlak Revolution Train.


Do Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa po štyroch rokoch vráti protidrogový vlak. Určený je najmä pre deti základných a študentov stredných škôl.


K dispozícii bude počas prvého májového týždňa v Považskej Bystrici, Novom Meste nad Váhom a v Trenčíne. Informovala o tom Barbora Jánošková z komunikačného oddelenia Úradu TSK.

"Protidrogový vlak sa do Trenčianskeho kraja vracia po štyroch rokoch, opäť ponúkne možnosť pre študentov základných a stredných škôl navštíviť jeho vagóny s interaktívnou protidrogovou prevenciou pre mládež vo veku od 12 do 17 rokov. Ide o unikátny program zážitkového vzdelávania pre školskú mládež, ktorý je založený na zmyslovom zážitku a interaktivite," uviedla Jánošková.

Protidrogový vlak so šiestimi vagónmi ukrýva štyri kinosály a osem interaktívnych miestností, vďaka ktorým sú návštevníci vtiahnutí do skutočného príbehu o drogovej závislosti. Počas troch dní v kraji ho navštívia žiaci základných a študenti stredných škôl, pre verejnosť bude program k dispozícii v podvečerných hodinách.

Bezplatný vstup do vlakovej súpravy pre mládež a verejnosť je možný vďaka finančnej podpore Trenčianskeho kraja a samospráv.

Protidrogový vlak Revolution Train zastaví v stredu (3. 5.) v Považskej Bystrici, vo štvrtok (4. 5.) v Trenčíne a v piatok (5. 5.) v Novom Meste nad Váhom.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.11.2019
Do Trenčianskeho kraja zavíta protidrogový vlak Revolution Train
Vlaková súprava zo šiestich strieborných vagónov prevedie návštevníkov skutočným príbehom cesty drogovej závislosti.
viac
19.12.2022
Zastupiteľstvo Trenčianskeho samosprávneho kraja schválilo rozpočet na rok 2023
Trenčiansky samosprávny kraj vstúpi do roku 2023 s rozpočtom takmer 292 miliónov eur v príjmovej i výdavkovej časti. Návrh rozpočtu na budúci rok a orientačných rozpočtov na roky 2024 a 2025 schválilo v piatok Zastupiteľstvo Trenčianskeho samosprávneho kraja.
viac
16.02.2023
V rámci participatívneho komunitného rozpočtu rozdelí TSK tento rok 200 000 eur
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) rozdelí v tomto roku v rámci participatívneho komunitného rozpočtu 200 000 eur. Komunitné nápady je možné predložiť do konca marca. Informovala o tom Barbora Jánošková z komunikačného oddelenia Úradu TSK.
viac
15.02.2024
Webové stránky TSK, Trenčína a Starej Turej bodovali v súťaži Zlatý Erb 2023
Webové stránky miest Trenčín a Stará Turá sa umiestnili v elitnej trojici najlepších internetových stránok miest a mestských častí za rok 2023 v jubilejnom 20. ročníku prestížnej súťaže Zlatý erb. V kategórii samosprávnych krajov obhájil Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) umiestnenie za rok 2022.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %