Pondelok 13.05.2024
Dnes má meniny 
Servác
°C
16.02.2023 12:35

V rámci participatívneho komunitného rozpočtu rozdelí TSK tento rok 200 000 eur


Sídlo TSK.


Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) rozdelí v tomto roku v rámci participatívneho komunitného rozpočtu 200 000 eur. Komunitné nápady je možné predložiť do konca marca. Informovala o tom Barbora Jánošková z komunikačného oddelenia Úradu TSK.


"V šiestom ročníku participatívneho komunitného rozpočtu platí rovnomerné rozdelenie finančných prostriedkov medzi všetkých deväť okresov kraja. Projekty neinvestičného charakteru je možné podávať z oblasti voľnočasových aktivít, športu, kultúry, životného prostredia či oblasti sociálnej pomoci a dopravy," uviedla Jánošková.

Na jeden inšpiratívny nápad môže podľa nej navrhovateľ žiadať 2200 eur, grant však môže v kalendárnom roku získať maximálne na dva projekty. K podpore projektu je potrebný súhlas minimálne 30 ďalších dospelých občanov. Doručené žiadosti posúdia a predložia na verejné zvažovanie a následne na verejné hlasovanie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.04.2017
Neváhaj a pošli svoj návrh projektu aj ty!
Participatívny rozpočet Trenčianskej župy ti pomôže zhmotniť nápady.
viac
22.03.2019
O dvestotisíc eur sa zatiaľ uchádzajú tri okresy, šanca uspieť je stále veľká
Posledné dva marcové týždne ešte stále ponúkajú možnosť zapojiť sa do tretieho ročníka Participatívneho-komunitného rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja (PaKR TSK). Šancu premeniť svoj originálny nápad na skutočnosť využili zatiaľ len žiadatelia z troch okresov Trenčianskeho kraja.
viac
06.05.2019
Do verejného hlasovania postupuje z okresu Nové Mesto nad Váhom 8 projektov
Posledný aprílový pondelok sa v priestoroch Strednej priemyselnej školy v Novom Meste nad Váhom v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) uskutočnilo prvé verejné zvažovanie projektov 3. ročníka Participatívneho-komunitného rozpočtu TSK.
viac
14.05.2019
Do verejného hlasovania za okres Ilava postúpilo osem jedinečných projektov
Do polovice mája budú v jednotlivých okresoch prebiehať verejné zvažovania projektov, v ktorých jednotlivé subjekty žiadajú o finančnú podporu v rámci Participatívneho-komunitného rozpočtu (PaKR) TSK. Počas druhého májového piatku bolo do hlasovania posunutých 8 originálnych zámerov z okresu Ilava.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %