Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
26.10.2022 10:35

Projekt mestských jaslí v Prievidzi sa predražil, mesto robilo novú súťaž


Ilustračná snímka: (tasr).


Zariadenie starostlivosti o deti do troch rokov v Prievidzi dokončia v marci budúceho roka, o polroka neskôr ako pôvodne mesto plánovalo. Posunutie termínu vyplynulo z nárastu cien stavebných materiálov, pre ktorý musela samospráva robiť novú súťaž.


Výstavba jaslí sa v tejto súvislosti aj predražila. Informovali o tom v utorok na brífingu zástupcovia mesta.

Mestské jasle mesto buduje v priestoroch jedného z pavilónov materskej školy (MŠ) na Ulici A. Mišúta. Pôvodne ich malo sprevádzkovať v septembri, pre nárast cien materiálov opakovalo súťaž, keďže pôvodný dodávateľ z tohto dôvodu od zmluvy odstúpil. Projekt sa i predražil, mesto vyjde na 736 517,63 eura, z toho nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu predstavuje 469 879,40 eura. Pôvodne malo mesto zaplatiť 472 045,60 eura.

"V rámci rekonštrukcie pôjde o zateplenie obvodového plášťa, strešného plášťa, výmenu otvorových konštrukcií, všetkých vnútorných rozvodov - vodovodu, kanalizácie, elektroinštalácie, vykurovania. Vonku sa urobia sadové úpravy, pribudne tam i nový mobiliár, zrekonštruujú sa i spevnené plochy," priblížila vedúca oddelenia výstavby a životného prostredia Mestského úradu v Prievidzi Martina Kováčiková.

Na to, aby mohol byť objekt pre deti do troch rokov veku, musí sa podľa nej pristaviť kočikáreň. "Projekt počíta i so zabezpečením bezbariérovosti a rekonštrukciou saunového priestoru," doplnila.

Jasle budú mať kapacitu do 20 detí, mesto bude musieť prijať i nových pracovníkov vrátane zdravotnej sestry, ozrejmila samospráva. Projektom radnica reaguje na dopyt po tejto službe, kapacity v Prievidzi tiež nie sú podľa nej dostatočné, keďže mamy vozia deti do okolitých obcí.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.11.2016
Nové financovanie zberu a odvozu triedeného odpadu sa zabieha
Systém rozšírenej zodpovednosti výrobcov, ktorý odštartoval 1. júla, napreduje, potrebuje však „utriasť“ a zabehnúť sa.
viac
09.11.2023
Mesto Prievidza pozýva na Vianočný blší trh a výpredaj kníh
Predvianočné obdobie je ako stvorené na vianočnú edíciu blšieho trhu, ktorý sa uskutoční v sobotu, 9. decembra 2023 od 9:00 h do 13:00 h na Námestí slobody v Prievidzi.
viac
11.01.2024
Mesto Prievidza otvára nové mestské jasle
Mesto Prievidza začína od marca tohto roku poskytovať novú sociálnu službu v podobe mestských jaslí.
viac
29.02.2024
Mesto Prievidza plánuje inštalovať elektro nabíjacie stanice
Ministerstvo hospodárstva SR ako vykonávateľ v rámci Plánu obnovy a odolnosti SR vyhlásilo výzvu na podporu budovania nabíjacej infraštruktúry pre elektrické vozidlá pre územnú samosprávu a nimi zriadené organizácie, do ktorej sa projektom zapojí aj mesto Prievidza.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %