Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
17.02.2024 02:55

Prievidza sa pripravuje na jarné upratovanie


Mobilizačný plagát mesta Prievidza


Mesto Prievidza vyzýva aj tento rok svojich obyvateľov, aby sa zapojili do jarného upratovania a pomohli tak svojmu mestu a prírode s odpadom. Akcia sa bude konať v sobotu 16. marca od 08:00 do 13:00 hodiny.


Upratovanie je určené pre obyvateľov mesta a spoločenstvá vlastníkov bytov a týka sa len údržbových a čistiacich prác na verejných priestranstvách. Dobrovoľníci si tak upracú chodníky a zeleň medzi bytovými a rodinnými domami prípadne parkoviská.

Kôpky odpadu by mali obyvatelia umiestňovať čo najbližšie ku komunikácii prístupnej na nakladanie, aby ho bolo možné následne odviezť a jednotlivé druhy vyzbieraných odpadov je potrebné nezmiešavať, ale ukladať osobitne. Koordináciu akcie v deň konania, odvoz a ďalšie nakladanie so zhromaždeným odpadom zabezpečuje spoločnosť TSMPD s.r.o., kde obyvatelia môžu nahlasovať miesta odvozu odpadu na telefónnych číslach zelenej linky: 0911 715 455 a 0911 715 545. Odvoz je potrebné uskutočniť v deň konania akcie.

„V kontexte navýšenia ceny za komunálny odpad vnímame, že mnohí obyvatelia nie sú stotožnení s nutnosťou separovania odpadu a dobrovoľnými aktivitami ako je napríklad jarné upratovanie. Avšak len zodpovedným prístupom sa nám podarí chrániť našu prírodu a znižovať jej znečistenie a množstvo vyprodukovaného odpadu, za ktorý musíme platiť. Preto mesto pripravuje na svojich stránkach i sociálnych sieťach edukačnú kampaň, aby sme občanom nášho mesta pripomenuli, prečo je separovanie odpadu dôležité a ako ho správne vykonávať,“ uviedla primátorka mesta Katarína Macháčková.

V rámci jarného upratovania nebude zabezpečovaný zber odpadov prostredníctvom veľkoobjemových kontajnerov, tie budú rozmiestnené následne v rámci zberu VOK v jednotlivých volebných obvodoch. Zber sa nevzťahuje na zber konárov, objemného odpadu, nebezpečného odpadu a drobného stavebného odpadu, tie budú realizované v ďalších termínoch.

Autor: (Zdroj: Infolist mesta Prievidza)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.03.2017
Handlová plánuje čistenie mesta po zimnej údržbe aj jarné upratovanie
Mesto Handlová so spoločnosťou Hater – Handlová spol. s r. o. (správa mestkých komunikácií) vypracovali harmonogram čistenia mestských častí po zimnej údržbe. Samospráva pripravuje jarné upratovanie.
viac
06.04.2019
V Gelnici sa začalo jarné upratovanie
Jarné upratovania sa v piatok začalo aj v Gelnici. Radnica vyhlásila celomestskú akciu „Za krajšie mesto", ktorá potrvá do 12. apríla. Zberný dvor v areáli Technických služieb na Hnileckej ulici bude v uvedenom termíne otvorený každý deň od 8.00 h do 18.00 h, možný je aj prevoz odpadu.
viac
15.02.2021
KSK pripravuje vytvorenie veľkokapacitných očkovacích centier
Košický samosprávny kraj (KSK) pripravuje vytvorenie veľkokapacitných očkovacích centier pre plošné očkovanie obyvateľov kraja proti ochoreniu COVID-19. Informovala o tom hovorkyňa KSK Anna Terezková s tým, že poverenie dostali z Ministerstva zdravotníctva SR.
viac
14.03.2023
Jarné upratovanie bude tento rok spojené i so súťažou
Samospráva Prievidze vyzvala aj tento rok svojich obyvateľov, aby sa zapojili do jarného upratovania a pomohli tak svojmu mestu a prírode s odpadom. Súčasťou aktivity bude i súťaž. Akcia sa bude konať 25. marca od 8.00 do 13.00 h. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %