Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
06.04.2019 09:55

V Gelnici sa začalo jarné upratovanie


Ilustračná snímka (mesto Gelnica)


Jarné upratovania sa v piatok začalo aj v Gelnici. Radnica vyhlásila celomestskú akciu „Za krajšie mesto", ktorá potrvá do 12. apríla. Zberný dvor v areáli Technických služieb na Hnileckej ulici bude v uvedenom termíne otvorený každý deň od 8.00 h do 18.00 h, možný je aj prevoz odpadu.


V rámci jarného upratovania budú v zbernom dvore zbieraný veľkoobjemový odpad ako starý nábytok, šatstvo, koberce či matrace. Zbierať sa bude i nebezpečný odpad, medzi ktorý patria autobatérie, žiarivky, oleje, chladničky, práčky, monitory, biologický odpad v podobe lístia, trávy i konárov stromov, ale aj stavebný odpad. Ako za gelnický zberný dvor pre TASR uviedol Slavomír Brutovský, na jar sem ľudia chodievajú odovzdať odpad častejšie ako v inom období.       

„Skúsenosti sú zatiaľ veľmi dobré, ľudia si zvykli, že ho máme. Nosia sem veci, ktoré aj zbierame. Väčšinou je to biologicky rozložiteľný odpad, ale tiež objemový. Čoraz lepšie je to aj so sklom a plastmi," povedal s tým, že bežne tam môžu odniesť odpad po predložení občianskeho preukazu bezplatne všetci Gelničania, výnimkou je drobný stavebný odpad. Ako pripomenul, viaceré okolité obce už majú vlastné zberné dvory.       

Mesto Gelnica v súvislosti s jarným upratovaním zároveň upozorňuje na povinnosť dodržiavať ustanovenia o požiarnej ochrane, najmä na zákaz vypaľovania.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2017
Čistenie Vodného diela Žilina už tento víkend
Jarné upratovanie vo veľkom dorazilo aj do Žiliny. Okrem čistenia ulíc, zberu veľkoobjemového odpadu či revitalizácie zelene, sa čistoty dočká aj okolie Vodného diela pri Žiline.
viac
12.06.2020
Jarné upratovanie mesta pokračuje v sobotu na Sihoti
V Trenčíne pokračuje v sobotu (13. 6.) organizované jarné upratovanie mesta na sídlisku Sihoť. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.
viac
06.04.2021
V rámci jarného upratovania vyzbierali v Dubnici 40 ton objemného odpadu
Počas jarného upratovania (8. 2. – 22. 3.) vyzbierali v Dubnici nad Váhom viac ako 40 ton objemného odpadu. Polovicu z neho zrecyklovali.
viac
13.04.2021
Aktivita Každé vrece sa ráta sa stretla s pozitívnou odozvou
Jarné upratovanie, v rámci ktorého už tradične poskytujú Technické služby mesta Humenné k dispozícii veľkokapacitné kontajnery na komunálny odpad vo všetkých lokalitách mesta, spojila samospráva tento rok s výzvou "Každé vrece sa ráta".
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %