Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
27.07.2023 10:35

Prievidza chce kúpiť dve zberové vozidlá na biologický odpad


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Prievidza plánuje zakúpiť dve vozidlá na zber odpadov. Investíciu odhadlo na 400 000 eur, súvisí so zámerom mesta prevádzkovať viaceré činnosti v odpadovom hospodárstve vo vlastnej réžii.


Samospráva plánuje zakúpiť zberové vozidlo s lisovanou nadstavbou na zber kuchynského odpadu a zberové vozidlo s rotačnou nadstavbou na zber biologického odpadu, spresnila v oznámení vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie. Predmetom zákazky je dodanie áut, ako i zaškolenie obsluhy.

Náklady na zakúpenie vozidiel odhadla radnica na 353 350 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Ako kritériá na vyhodnotenie víťaza verejnej súťaže určila najnižšiu ponúknutú sumu a najkratšiu lehotu dodania. Uchádzači musia zložiť i zábezpeku vo výške 17 000 eur.

"Vozidlá budú slúžiť na účely spoločnosti Prievidzské odpadové hospodárstvo, ktorá by mala od 1. januára budúceho roka začať zvážať biologicky rozložiteľný kuchynský odpad a biologicky rozložiteľný odpad, tzv. zelený odpad," uviedol pred časom vedúci právnej kancelárie mesta Róbert Pietrik.

Na kúpu vozidiel chce mesto podľa neho využiť prostriedky z Environmentálneho fondu. Pietrik pripomenul, že ide o financie, ktoré mesto každoročne dostáva zo štátneho rozpočtu za zber separovaných zložiek odpadu, teda čím viac mesto separuje, tým viac financií dostane, zohľadňuje sa i počet obyvateľov.

Finančné prostriedky zaradí mesto do rozpočtu presne podľa výsledkov verejnej súťaže.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.05.2016
Mesto Prievidza chce zrealizovať projekt na zhodnocovanie BRO za 2,6 milióna eur
Prievidzská radnica pripravuje projekt na zhodnocovanie biologicky rozložiteľného odpadu (BRO). Investíciu za asi 2,6 milióna eur má záujem financovať z Operačného programu Kvalita životného prostredia.
viac
26.08.2016
Na projekt na zhodnocovanie odpadu žiada Prievidza financie v nižšej sume
Nákup technológie a vybavenia pre spracovanie biologicky rozložiteľného odpadu (BRO) je súčasťou projektu, ktorý pripravila samospráva Prievidze a chce ho financovať z fondov Európskej únie.
viac
12.12.2020
Prievidza sa pripravuje na zber kuchynského odpadu, domácnosti dostanú vrecká
Domácnosti v Prievidzi dostanú vrecká na zber kuchynského odpadu, mesto plánuje obstarať i nové nádoby. Podmienky zberu biologického kuchynského rozložiteľného odpadu, s ktorým začne samospráva v prvom polroku budúceho roka, upravuje i nové znenie všeobecne záväzného nariadenia (VZN).
viac
29.06.2023
Mesto Prievidza chce kúpiť dve zberové vozidlá na biologický odpad
Mesto Prievidza plánuje zakúpiť dve vozidlá na zber biologicky rozložiteľného odpadu (BRO) a biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu (BRKO).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %