Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
29.06.2023 01:30

Mesto Prievidza chce kúpiť dve zberové vozidlá na biologický odpad


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Prievidza plánuje zakúpiť dve vozidlá na zber biologicky rozložiteľného odpadu (BRO) a biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu (BRKO).


Investíciu odhadlo na 400 000 eur, súvisí so zámerom mesta prevádzkovať viaceré činnosti v odpadovom hospodárstve vo vlastnej réžii. Zámer kúpy a spôsob financovania odobrili mestskí poslanci na svojom rokovaní tento týždeň.

"Vozidlá budú slúžiť na účely spoločnosti Prievidzské odpadové hospodárstvo, ktorá by mala od 1. januára budúceho roka začať zvážať BRKO a BRO, tzv. zelený odpad," uviedol vedúci právnej kancelárie mesta Róbert Pietrik.

Na kúpu vozidiel chce mesto podľa neho využiť prostriedky z Environmentálneho fondu. Pietrik pripomenul, že ide o financie, ktoré mesto každoročne dostáva zo štátneho rozpočtu za zber separovaných zložiek odpadu, teda čím viac mesto separuje, tým viac financií dostane, zohľadňuje sa i počet obyvateľov.

"Cena vozidiel vyjde z verejnej súťaže, predpokladané náklady na nákup zberovej techniky sú 400 000 eur. Finančné prostriedky zaradí mesto do rozpočtu presne podľa výsledkov verejnej súťaže," ozrejmil vedúci právnej kancelárie mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.06.2018
Samospráva Prievidze chce kúpiť elektromobil pre potreby mestskej polície
Samospráva Prievidze má záujem obstarať elektromobil. Slúžiť by mal pre mestskú políciu (MsP). Financie na tento účel chce získať z mimorozpočtových zdrojov, podanie žiadosti o dotáciu odobrili tamojší mestskí poslanci na svojom rokovaní v pondelok (28. 5.).
viac
19.11.2020
DPB vyhlásil tender na nákup 30 nových električiek
V Bratislave pribudne 30 nových jednosmerných, nízkopodlažných a klimatizovaných električiek.
viac
06.05.2021
Košice dostanú nové električky za vyše 25 miliónov eur
Dobrá správa pre metropolu východu. K vyššiemu komfortu a atraktívnosti cestovania hromadnou dopravou v Košiciach prispejú nové električky. Vyzvanie vo výške viac ako 25 miliónov eur na nákup nových koľajových vozidiel odsúhlasila ministerka investícií a regionálneho rozvoja Veronika Remišová.
viac
27.07.2023
Prievidza chce kúpiť dve zberové vozidlá na biologický odpad
Mesto Prievidza plánuje zakúpiť dve vozidlá na zber odpadov. Investíciu odhadlo na 400 000 eur, súvisí so zámerom mesta prevádzkovať viaceré činnosti v odpadovom hospodárstve vo vlastnej réžii.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %