Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
01.03.2024 08:55

Prázdninová škola na župnom gymnáziu priblížila farebný svet chémie


Ilustračná snímka, zdroj: gymntvsl.edupage.org


Staroľubovnianske gymnázium otvorilo svoje brány aj cez jarné prázdniny. Do jeho lavíc však tentokrát zasadli štvrtáci a piataci základných škôl, ktorí tu absolvujú prázdninovú školu. Počas troch dní ich čakal bohatý edukačno-zábavný program, ktorý im okrem iného priblíži aj svet chémie a fyziky.


V čase jarných prázdnin v Prešovskom samosprávnom kraji (26. 2. – 1. 3.) pripravilo župné Gymnázium Terézie Vansovej v Starej Ľubovni tzv. prázdninovú školu. Tá privítala žiakov 4. a 5. ročníkov základných škôl, ktorí v jeho laviciach strávia tri vedomosťami nabité dni. Prvý deň prázdninovej školy na staroľubovnianskom gymnáziu odštartoval 26. februára.

Účastníkom ponúka v prvom rade nové poznatky. Žiaci základných škôl ich však získavajú zábavnou formou. Na programe jej troch dní od 26. do 28. februára boli napríklad edukačné aktivity zamerané na hravé získavanie a overovanie vedomostí z anglického či nemeckého jazyka. Taktiež si posvietia na materinský slovenský jazyk, a to s podtitulom trochu inak.

Prázdninujúca mládež na gymnáziu však absolvovala i legohrátky, zábavné fyzikálne pokusy a objavovať bude farebný svet chémie. Plánovaný program doplnili športové hry a základy ľudového tanca, ktoré tu mohli účastníci získať.

Trojdňová prázdninová škola realizovaná na župnom Gymnáziu T. Vansovej v Starej Ľubovni počas jarných prázdnin bola určená všetkým mladým objaviteľom, ktorí majú záujem učiť sa nové veci, overovať si získané poznatky a súťažiť. Realizuje sa vždy v štvorhodinových cykloch, presnejšie v čase od ôsmej do dvanástej hodiny.

 

Autor: (ts-PSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.12.2017
Gymploviny opäť vyhrali v súťaži stredoškolských časopisov
Študenti Gymnázia T. Vansovej v Starej Ľubovni získali prvé miesto v súťaži stredoškolských časopisov PSK. Odborná porota skonštatovala, že kvalita periodík z roka na rok rastie.
viac
01.07.2018
Mesto získalo financie na nové technické vybavenie základných škôl
Mestu Stará Ľubovňa boli schválené ďalšie projekty, na realizáciu ktorých získa prostriedky z európskych štrukturálnych a investičných fondov.
viac
16.07.2019
V Základnej škole Za vodou vymieňajú okná i dvere
V Starej Ľubovni nedávno začali s čiastočnou rekonštrukciou Základnej školy (ZŠ) Za vodou, ktorá bude zameraná na výmenu okien a dverí. Počas leta majú naplánované väčšie či menšie úpravy aj ďalšie školské zariadenia na území mesta.
viac
31.05.2022
Spojenú školu obnovujú za takmer 7,6 milióna eur
Spojenú školu (SŠ) v Starej Ľubovni v súčasnosti obnovujú za takmer 7,6 milióna eur. Vedúci oddelenia pre duálne vzdelávanie a praktické vyučovanie z Odboru školstva Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Miroslav Vaško informoval, že investície sú rozdelené medzi dve pracoviská.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %