Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
23.08.2017 01:04

Posledná rozlúčka v dome smútku bude dôstojnejšia


Ilustračná snímka


Obecná samospráva Oravskej Lesnej v Námestovskom okrese sa usiluje zdôstojniť priestory svojho jediného domu smútku. Podľa starostu Mareka Majdiša boli dlhodobo v nevyhovujúcom stave a v súčasnosti si vyžadujú komplexnú rekonštrukciu.


      "Dôstojná rozlúčka s našimi zosnulými je dôležitou nielen v očiach pozostalých, ale aj v očiach našej obce. Rozhodli sme sa preto pristúpiť k rozsiahlej obnove domu smútku, ktorá pozostáva z rekonštrukcie vonkajšej časti budovy, ale tiež vnútorných priestorov a vybavenia," povedal pre TASR Majdiš.       

Celková investícia do opráv podľa neho predstavuje približne 50.000 eur, pričom na základe podaného projektu získala obec na obnovu domu smútku v posledných dvoch rokoch účelovú dotáciu z kapitoly Ministerstva financií SR vo výške 16.000 eur. Zvyšné prostriedky vynaloží samospráva z vlastných zdrojov.      

 "Pracujeme na zateplení vonkajšej fasády, výmene zadných dverí, predného štítového okna, chceme opäť sfunkčniť vonkajšie a vnútorné toalety a hlavne obnoviť zadnú miestnosť a zakúpiť úplne nové chladiarenské zariadenie. Veríme, že sa po tejto obnove stane náš dom smútku dôstojným miestom poslednej rozlúčky s našimi zosnulými," dodal starosta Oravskej Lesnej.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.09.2018
Hinterstoder si prevezme Európsku cenu obnovy dediny
Zástupcovia hornorakúskej obce si ju slávnostne prevezmú v tirolskej obci Fließ, ktorá je víťazom predchádzajúceho ročníka súťaže, 21. septembra 2018. Obec Oravská Polhora si preberie Európsku cenu obnovy dediny 2018 za komplexný, trvalo udržateľný rozvoj dediny mimoriadnej kvality.
viac
15.12.2018
Obyvateľom okolitých obcí hrozí zdraženie pohrebov o 500 eur
Mestskí poslanci v Myjave schválili návrh všeobecne záväzného nariadenia, ktoré mení poplatky za zabezpečenie a organizáciu pohrebného obradu a prenájom miestnosti a priestorov súvisiacich s obradom.
viac
13.02.2020
Dom smútku v Senici čaká obnova
Mesto Senica začína 1. marca s obnovou domu smútku na senickom cintoríne, ktorá je naplánovaná na sedem mesiacov a počas nich bude dom smútku kompletne uzavretý. Oprava by mala byť hotová k Pamiatke zosnulých.
viac
27.01.2022
V obci Dubové obnovili kultúrny dom z 50. rokov 20. storočia
Približne 250 000 eur stála obec Dubové v okrese Zvolen rekonštrukcia kultúrneho domu. Obnovu objektu z 50. rokov uplynulého storočia ukončili koncom minulého roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %