Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
04.08.2020 02:10

Podvečer v hvezdárni venujú Milanovi Rastislavovi Štefánikovi


Snímka zdroj: slovakcard.sk


Dnešný podvečer bude v Krajskej hvezdárni a planetáriu Maximiliána Hella v Žiari nad Hronom venovaný Milanovi Rastislavovi Štefánikovi. Počas prednášky začínajúcej sa o 17.00 h predstavia jeho osobnosť aj vedecké pôsobenie.


  "Počas tohtoročného leta si pripomenieme aj 140. výročie narodenia M. R. Štefánika a návštevníkom ho predstavíme predovšetkým ako astronóma," informoval riaditeľ hvezdárne Tomáš Dobrovodský. V prednáškovej sále krajskej hvezdárne jeho osobnosť predstaví Mária Galová a Štefánikove vedecké pôsobenie priblíži Jiří Grygar.      

Žiarske planetárium je obľúbenou zastávkou dovolenkárov križujúcich Slovensko, preto podľa Dobrovodského okrem pravidelného piatkového termínu Večerov pod hviezdnou oblohou v auguste pridáva pre verejnosť možnosť navštíviť večerný program so začiatkom o 20.00 h aj v stredu.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.07.2016
Na hrade Šášov objavili unikátne nálezy
Dobrovoľníkom, ktorí pracujú na záchrane hradnej zrúcaniny Šášov, sa pred pár dňami podarili unikátne objavy.
viac
04.09.2020
Mestský ovocný sad prešiel oficiálnou registráciou
Žiarsky ovocný sad prešiel oficiálnou registráciou. Žiaci základných a materských škôl sú tak o krok bližšie k tomu, aby mohli v školských jedálňach dostávať jeho ovocie. Informovala o tom referentka odboru životného prostredia Mestského úradu v Žiari nad Hronom Marcela Gendiarová.
viac
12.05.2021
Žiarčania si budú môcť staré oblečenie vymieňať v novom komunitnom centre
Obyvatelia mesta Žiar nad Hronom si budú môcť už čoskoro vymieňať staré oblečenie v novovznikajúcom ekologickom komunitnom centre.
viac
01.08.2022
Obnova plavárne sa blíži do finále, aktuálne sa pracuje na strope
Rekonštrukcia krytej plavárne v Žiari nad Hronom sa pomaly blíži do finále. Aktuálne sa v interiéri pracuje na stropných konštrukciách, po ktorých budú nasledovať dokončovacie práce. Uviedol to riaditeľ spoločnosti Technické služby – Žiar nad Hronom Igor Rozenberg.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %