Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
01.08.2022 10:35

Obnova plavárne sa blíži do finále, aktuálne sa pracuje na strope


Na snímke z 28. júla 2022 práce na rekonštrukcii plavárne v Žiari nad Hronom. Snímka zdroj: (tasr).


Rekonštrukcia krytej plavárne v Žiari nad Hronom sa pomaly blíži do finále. Aktuálne sa v interiéri pracuje na stropných konštrukciách, po ktorých budú nasledovať dokončovacie práce. Uviedol to riaditeľ spoločnosti Technické služby – Žiar nad Hronom Igor Rozenberg.


"Máme urobené steny bazénov, aktuálne sa robia stropné konštrukcie a ťahajú sa rozvody. Sú urobené aj šatne, ktoré sa spojili, pôvodne sme mali mužskú a ženskú časť samostatne," priblížil Rozenberg s tým, že práce by mali byť ukončené ešte tento rok.

Rekonštrukcia žiarskej plavárne odštartovala v roku 2020 búracími a prípravnými prácami, v uplynulých mesiacoch sa pracovalo najmä na elektrine, vzduchotechnike a novej bazénovej technológii. "Rozširovali sme pôvodný zámer aj na detský bazén a bazén pre najmenšie deti. Upravili sme aj priestory pre mamičky s deťmi či masážny salón," dodal Rozenberg.

Rekonštrukciu plavárne v uplynulých rokoch výrazným spôsobom ovplyvnila pandémia nového koronavírusu i zdražovanie cien v stavebníctve. Rozpočet projektu sa pripravoval ešte v roku 2017 a predstavoval približne 3,5 milióna eur bez DPH. Aktuálne už prevyšuje sumu štyri milióny eur.

"V čase, keď sa začínala pandémia, sme boli nadšení z toho, že pri verejnom obstarávaní na strechu klesla cena na polovicu. Mali sme nádej, že by sme celý projekt mohli spraviť lacnejšie. Situácia sa však po roku otočila a dostali sme sa do situácie, keď sme mali súťaže s cenou o polovicu vyššou, ako bola predpokladaná hodnota zákazky," skonštatoval Rozenberg.

Cieľom rozsiahlej rekonštrukcie mestskej plavárne je zníženie energetickej náročnosti a modernizácia objektu, ktorý bol pre verejnosť otvorený na začiatku 90. rokov 20. storočia. V oblasti tepelného hospodárstva by mala rekonštrukcia podľa riaditeľa mestských technických služieb priniesť až 50-percentnú úsporu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2016
Dlhodobo nezamestnaným chce dať mesto prácu v novej spoločnosti
Žiarska samospráva chce založiť obchodnú spoločnosť, v ktorej chce dať šancu pracovať dlhodobo nezamestnaným obyvateľom mesta a naučiť ich tak pracovným návykom.
viac
03.10.2016
Počas jarmoku ukážu zrekonštruovanú časť Svätokrížskeho domu
Koncom týždňa sa v Žiari nad Hronom uskutoční tradičný jarmok. Počas jeho konania si budú môcť domáci ale aj návštevníci prezrieť aj hospodársku časť Svätokrížskeho domu, ktorú sa mestu podarilo tento rok zrekonštruovať.
viac
23.01.2023
Obnova plavárne finišuje, dokončiť je potrebné vonkajšiu fasádu
Rekonštrukcia krytej plavárne v Žiari nad Hronom, ktorá odštartovala v roku 2020, sa blíži ku koncu. Dokončiť je potrebné ešte vonkajšiu fasádu, pri ktorej práce aktuálne brzdia nízke teploty. Uviedol to vedúci kancelárie primátora Martin Baláž.
viac
11.08.2023
Zrekonštruovanú krytú plaváreň plánuje mesto otvoriť v septembri
V meste Žiar nad Hronom bude po štyroch rokoch pre verejnosť opäť prístupná krytá plaváreň. Po rozsiahlej rekonštrukcii ju mesto plánuje oficiálne otvoriť v septembri, v súčasnosti sa v rámci projektu uskutočňujú už len dokončovacie práce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %