Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
09.10.2023 03:05

Podujatie Kam na strednú bude v troch mestách Trnavského kraja


Ilustračný plagát - pozvánka na výstavu.


Žiaci ôsmych a deviatych ročníkov základných škôl Trnavského kraja budú mať možnosť zoznámiť sa s možnosťami svojho ďalšieho štúdia na sérii podujatí Kam na strednú. Začína sa vo štvrtok 12. októbra v Trnave, pokračuje 19. októbra v Dunajskej Strede a o týždeň 26. októbra v Senici.


Informoval o tom komunikačný odbor Trnavského samosprávneho kraja (TTSK). Na podujatí v Trnave predstavia stredné odborné školy, obchodné akadémie a gymnáziá z celého Trnavského kraja. Celkovo sa bude prezentovať 44 vystavovateľov rôznych odborov a zamerania. Zúčastnia sa na ňom aj zástupcovia spoločností a firiem, ktoré spolupracujú so strednými školami v rámci duálneho vzdelávania, trnavské vysoké školy, zástupcovia krízovej linky IPčko a národnej agentúry Erasmus+. Ani tento rok nebudú chýbať ukážky aktivít študentov stredných škôl, ktorí sa predvedú svojimi zručnosťami pred budúcimi spolužiakmi.         

"Som presvedčený, že si žiaci zo zaujímavej palety možností v oblasti vzdelávania vyberú tú správnu strednú školu, ktorá im pomôže pri ich ďalšom rozvoji a následnom uplatnení sa na trhu práce," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič. Pre ešte nerozhodnutých ôsmakov a deviatakov je opäť pripravené aj vyhodnocovanie ich študijnej dispozície Centrom pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Trnave. Poradenstvo týkajúce sa štúdia bude poskytnuté aj rodičom.         

"Všetci návštevníci sa môžu tešiť aj na workshopy rôzneho zamerania, napríklad aranžovanie kvetov, portrétovanie, práca s drôtom, chemické pokusy, ukážky prvej pomoci a výcvik psov. Okrem toho budú môcť ochutnať výrobky studenej kuchyne či miešané nápoje, využiť kozmetické a kadernícke služby alebo masáž šije a rúk. Súčasťou veľtrhu bude aj stánok župného TalentCentra, ktoré žiakom základných škôl pomáha pri rozhodovaní sa o študijnom smere na strednej škole a následnom uplatnení sa v pracovnom a spoločenskom živote," doplnil riaditeľ odboru školstva Úradu TTSK Stanislav Pravda. V Trnave sa bude podujatie konať v Mestskej športovej hale, v Dunajskej Strede na Strednej odbornej škole rozvoja vidieka na Námestí sv. Štefana a v Senici v Dome kultúry.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.03.2019
Bratislavská župa ako prvá spúšťa program pre stážistov
Trinásť stážistov má možnosť si vyskúšať prácu vo verejnej sfére. Bratislavský samosprávny kraj ako prvý spomedzi všetkých krajov spúšťa komplexný program pre stážistov. Ide o študentov stredných a vysokých škôl, ktorí svoju stáž začnú od 1. apríla 2019.
viac
19.09.2019
Stredné školy budú súťažiť v poskytovaní prvej pomoci
Stredné školy a gymnázia v Trnavskom samosprávnom kraji budú súťažiť v poskytovaní prvej pomoci. Trnavská župa spúšťa súťaž, ktorá naučí mladých ľudí poskytnúť základnú prvú pomoc.
viac
19.12.2020
Trnavská župa zmodernizuje tri stredné školy za vyše 900 tisíc eur z eurofondov
Balík peňazí si rozdelia dve piešťanské a jedna hlohovská škola a obstarajú z neho predovšetkým materiálovo-technické vybavenie odborných učební. Školy sa zároveň stanú bezbariérovými.
viac
25.10.2023
Kraj obnovil tradíciu Burzy stredných škôl
Kraj sa aj takto snaží vytvárať čo najlepšie podmienky pre štúdium na jeho stredných školách, podporovať odbory, ktoré reflektujú na potreby zamestnávateľov a trhu práce a modernizovať priestory i vybavenie tak, aby zodpovedali 21. storočiu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %