Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
03.08.2021 10:40

Petržalka prichádza s náučnými prechádzkami na Veľkom Draždiaku


Snímka zdroj: (bratislavskenoviny.sk, autor: Marián DEKAN).


Bratislavská Petržalka prichádza počas augusta s tematickými, náučnými prechádzkami okolo Veľkého Draždiaka. Vybrať sa na ne môžu záujemcovia každý štvrtok. Informovala o tom hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.


„Chceme priblížiť Petržalčanom význam Veľkého Draždiaka a oboznámiť ich s faunou a flórou, ktorá je pre naše jazero neodmysliteľná,” skonštatovala zástupkyňa starostu Jana Hrehorová. Do budúcna nevylúčila ani ďalšie poznávacie prechádzky o význame prírodného bohatstva mestskej časti.

Prvá prednáška je naplánovaná na 5. augusta a venovaná bude vodnému vtáctvu. Zoológ Ján Kaľavský zo Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR a Správy CHKO Dunajské luhy v Bratislave prezradí zaujímavosti zo života rôznych druhov vtákov obývajúcich Draždiak a jeho okolie.

Druhá prednáška sa bude venovať významu vody a životu v nej, na ďalšej sa záujemcovia dozvedia niečo o zeleni a posledná priblíži históriu petržalskej "Šutrovky", ako Veľký Draždiak zvykli pre ťažbu štrku nazývať pôvodní obyvatelia Petržalky.

Prechádzky budú bezplatné a začnú sa vždy vo štvrtok o 17.30 h pri miestnom detskom ihrisku. Bližšie informácie budú zverejňované na webovej stránke mestskej časti, na sociálnej sieti v mobilnej aplikácii. Aktivity sú súčasťou projektu Spoločne EKO.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.07.2018
Na Draždiaku prezliekacie kabíny a toalety zadarmo
Veľký Draždiak je jedným z najobľúbenejších miest v Petržalke a v lete je nepochybne na čele rebríčka obľúbenosti. Všetci ale vieme, že elektrické drôty, ktoré vedú ponad jazero, znemožňujú z tejto lokality spraviť „legálne kúpalisko“. Navyše vlastnícke vzťahy pozemkov celú situáciu ešte komplikujú.
viac
28.10.2020
Vďaka regulácii parkovania vzrástol Petržalke počet obyvateľov
V bratislavskej Petržalke vzrástol po 26 rokoch počet obyvateľov s trvalým pobytom. Dôvodom bolo minuloročné spustenie miestnej parkovacej politiky.
viac
02.06.2021
OOCR Vysoké Tatry organizuje v júni putovanie za históriou tatranských osád
Oblastná organizácia cestovného ruchu Región (OOCR) Vysoké Tatry si pre návštevníkov tatranského regiónu pripravila počas júnových víkendov kultúrno-turistické prechádzky.
viac
23.11.2021
Bratislava spustila výstavbu predĺženia električkovej trate v Petržalke
Mesto Bratislava spustilo výstavbu predĺženia električkovej trate v mestskej časti Petržalka až po Janíkov dvor.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %