Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
21.07.2018 04:30

Na Draždiaku prezliekacie kabíny a toalety zadarmo


Prezliekacie kabíny - ilustračná snímka


Veľký Draždiak je jedným z najobľúbenejších miest v Petržalke a v lete je nepochybne na čele rebríčka obľúbenosti. Všetci ale vieme, že elektrické drôty, ktoré vedú ponad jazero, znemožňujú z tejto lokality spraviť „legálne kúpalisko“. Navyše vlastnícke vzťahy pozemkov celú situáciu ešte komplikujú.


Petržalská samospráva ale stále hľadá spôsoby, ako Petržalčanom pobyt pri jazere spríjemniť a skvalitniť. Každé leto tu zabezpečuje záchrannú službu a tento rok zašla ešte o krok ďalej. S prevádzkovateľom reštaurácie Oáza sa dohodla, že návštevníkom Veľkého Draždiaka zdarma sprístupnia ich verejné toalety (počas roka je ich používanie spoplatnené), ktoré sa nachádzajú v samostatnom objekte vedľa reštaurácie (v priestoroch, kde fungujú aj masáže). Túto službu Petržalčanom financuje mestská časť. Toalety môžu ľudia využívať do konca prázdnin.

Okrem toho petržalská aj ďalšie možnosti, ako pobyt pri jazere spríjemniť. V týchto dňoch v spolupráci so spoločnosťou Sitour s. r. o. osadila pri jazere Veľký Draždiak dve prezliekacie kabíny, ďalšie dve budú nainštalované na budúci týždeň. Návštevníci jazera sa tak budú môcť pohodlne a nerušene prezliekať do plaviek. Jedna kabína stojí pri bufete vedľa súkromnej nemocnice s poliklinikou Medissimo a druhú nájdu návštevníci v blízkosti Ústavu lekárskej kozmetiky, vedľa reštaurácie Oáza, ďalšia pribudne pri plážovom volejbalovom ihrisku a posledná na brehu, kde stojí stožiar elektrického vedenia, pri bufete.

Autor: (ts)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.03.2017
Petržalka odvezie nadrozmerný odpad opäť bezplatne
Deväťdesiat veľkokapacitných kontajnerov rozmiestni opäť petržalská samospráva bezplatne na rôznych miestach podľa naplánovaného harmonogramu. Kontajnery sú určené na nadrozmerný odpad ako sú veľké kusy nábytku, stoly, stoličky, matrace.
viac
03.08.2021
Petržalka prichádza s náučnými prechádzkami na Veľkom Draždiaku
Bratislavská Petržalka prichádza počas augusta s tematickými, náučnými prechádzkami okolo Veľkého Draždiaka. Vybrať sa na ne môžu záujemcovia každý štvrtok. Informovala o tom hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.
viac
08.07.2022
Petržalka priniesla do areálu Veľkého Draždiaka viacero noviniek
Bratislavská Petržalka priniesla do areálu jazera Veľký Draždiak viaceré novinky pre vyšší komfort návštevníkov počas leta. Pribudli bezplatné toalety, kabínky na prezlečenie, lavičky, smetné koše či servisný cyklostojan.
viac
07.08.2023
Na Veľkom Draždiaku v Petržalke sa budú plaviť zábavné plavidlá
Na Veľkom Draždiaku v bratislavskej Petržalke sa budú budúcu nedeľu (13. 8.) plaviť rôzne zábavné plavidlá. Konať sa tam bude v poradí štvrtý ročník súťažného podujatia Letná vlna fantázie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %