Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
09.02.2024 05:05

Partizánske zintenzívni výsadbu zelene


Ilustračná snímka, zdroj: mesto Partizánske


Mesto Partizánske zintenzívni výsadbu zelene, v rôznych lokalitách pribudne viac stromov. Samospráva ich vysadí v každej mestskej časti, rovnako pripravuje i návrh lokalít vhodných na výsadbu pôvodných drevín. Avizoval to primátor Jozef Božik.


Mesto za 13 rokov vysadilo viac ako 1000 nových stromov. "V tomto roku by sme chceli byť ešte intenzívnejší. Vykonali sme audit možných lokalít a zároveň som poprosil riaditeľov a riaditeľky základných škôl (ZŠ) o audit ich vonkajších areálov. V prípade ZŠ chceme sadiť ešte na jar a hlavne ovocné stromy," uviedol Božik. Stromy podľa svojich svojich slov plánuje zakúpiť z vlastných peňazí, na jeseň mesto zase zabezpečí výsadbu z verejných zdrojov.         

"Sadiť chceme v každej mestskej časti a pripravujeme návrh lokalít vhodných na výsadbu pôvodných druhov drevín s ohľadom na možnosti uličnej výsadby a ostatných plôch v rámci mesta," priblížil ďalej primátor. Pri návrhu lokalít mesto podľa neho zohľadní existujúce inžinierske siete, ktoré v niektorých prípadoch neumožňujú v budúcnosti realizovať plánovanú výsadbu drevín. "Hlavná výsadba drevín bude realizovaná etapovite v jesenných a zimných mesiacoch v kalendárnom roku," avizoval.         

Samospráva zároveň pripravuje realizáciu mestského ekoparku na sídlisku Luhy aj s ovocným sadom, pokračovať bude aj v projekte Môj stromček druháčik.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.04.2018
V meste vysadia v rámci projektu 150 stromov
Bánovce nad Bebravou budú po tomto týždni zelenšie. V rámci projektu Viac zelene pre Štúra, s ktorým prišli bývalí žiaci z miestneho Gymnázia Janka Jesenského, pribudne na území mesta 150 stromov. Informovala o tom samospráva v tlačovej správe.
viac
11.08.2020
Zeleň do centra – život do mesta
Zeleň do centra – život do mesta: do života sme uviedli areál podporený z programu Zelené oázy.
viac
27.12.2022
Zo starých pieskovísk na Mojmírovej vzniknú "osie hniezda"
Staré pieskoviská na Mojmírovej ulici v Zlatých Moravciach dostanú nové využitie. Tri chátrajúce ihriská sa zmenia na tzv. osie hniezda.
viac
13.01.2023
Krupina vysádza zeleň, na dvoch uliciach pribudnú desiatky stromov
V Krupine v týchto dňoch realizujú projekt výsadby zelene, na ktorý získalo mesto podporu od Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) vo výške 14 368 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %