Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
09.01.2019 10:05

Obyvatelia môžu požiadať o kompostéry, na ktoré mesto získalo dotáciu


Ilustračná snímka: kompostér


Samospráva Šamorína informuje obyvateľov mesta, že môžu požiadať o pridelenie kompostérov, na ktoré získala financie vo výške 189.810 eur v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia.


Ako informovalo mesto na svojej webstránke, keďže verejné obstarávanie bolo úspešne ukončené a vybraný uchádzač dodá časť kompostérov do konca januára 2019, o ich pridelenie môžu obyvatelia požiadať osobne počas úradných hodín na referáte životného prostredia mestského úradu, telefonicky alebo zaslaním e-mailu.       

Cieľom je znížiť množstvo biologicky rozložiteľných odpadov v zmesovom komunálnom odpade, nakoľko každý obyvateľ Slovenska žijúci v rodinnom dome vyprodukuje ročne v priemere 331 kilogramov komunálneho odpadu, z čoho bioodpad tvorí až 45 percent. Šamorín získal na kompostéry dotáciu 199.800 eur, z čoho spolufinancovanie mesta je do výšky päť percent z celkových oprávnených výdavkov. Nakupuje 1500 kusov 800-litrových záhradných kompostérov.       

Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky ako riadiaci orgán pre Operačný program Kvalita životného prostredia vyhlásilo už viacero výziev na predkladanie žiadostí o NFP zamerané na podporu predchádzania vzniku biologicky rozložiteľných komunálnych odpadov. Žiadateľ je pritom povinný poskytnúť kompostéry obstarané v rámci realizácie projektu obyvateľom, respektíve domácnostiam nachádzajúcim sa na území realizácie projektu bezodplatne.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2016
Dotačná schéma pre turizmus je spustená
BSK 9. novembra zverejnil výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu turizmu pre rok 2017.
viac
25.08.2017
Úrad vlády vyčlenil na podporu regiónov viac ako milión eur
Úrad vlády Slovenskej republiky informuje širokú verejnosť, že na webovom sídle www.nro.vlada.gov.sk vyhlásil a zverejnil Výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v oblasti podpory regionálneho rozvoja.
viac
06.05.2019
Prihlás svoj projekt do participatívneho rozpočtu – čas sa kráti
Záujemcovia o zapojenie sa do Výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Participatívneho rozpočtu Bratislavského samosprávneho kraja na rok 2019 môžu svoje projekty prihlasovať do 20. mája 2019.
viac
27.07.2021
Výzva na boj proti dezinformáciám a rozvoj informačnej gramotnosti
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v oblasti podpory digitálnej transformácie Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %