Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
11.02.2023 11:00

Obľúbená čitateľská súťaž Vráťme knihy do škôl je späť


Vráťme knihy do škôl


Materské, základné a stredné školy sa môžu opäť zapojiť do celoslovenskej súťaže Vráťme knihy do škôl, ktorej spoluorganizátorom je Bratislavský samosprávny kraj (BSK). 11. ročník sa začína 14. 2. 2023. Texty alebo kresby môžu školy i jednotlivci posielať do 10. 4. 2023.


„Čítanie je veľmi dôležité. Podporuje fantáziu, kreativitu, rozvíja slovnú zásobu či zlepšuje pravopis. A zároveň je to veľmi príjemná forma relaxu. Preto podpora čítania u detí, žiakov, študentov je veľmi dôležitá, priam nevyhnutná. Knihy sú jednoducho výborným náučným a zábavným spoločníkom. Preto čítajte a zapojte sa do súťaže. Čím viac príspevkov pošlete, tým je šanca na výhru vyššia,“ apeluje predseda BSK Juraj Droba.

Princíp súťaže je jednoduchý. Stačí si prečítať ľubovoľne vybranú knihu a poslať z nej krátky text. V ňom objasniť dôvody, prečo práve táto kniha a popísať, čo im dielo prinieslo. Škôlkari nakreslia obrázok na základe učiteľom alebo inou osobou prečítaného textu. Žiaci I. stupňa základných škôl môžu poslať buď text, obrázok alebo oboje.

Hlavným cieľom súťaže je motivovať deti k čítaniu, budovať pozitívny vzťah ku knihám či podporovať fantáziu.

V hre je množstvo zaujímavých cien, ako čítačky e-kníh, notebooky, knižné balíčky, či encyklopédie.

Víťazi budú vyžrebovaní z príspevkov od čítajúcich detí a mládeže a to v jednotlivých kategóriách. Ocenená bude aj najaktívnejšia škola ako aj Knižní anjeli, ktorí vedú mládež k literatúre. Na túto cenu navrhujú študenti knihovníka, učiteľa slovenského jazyka či vychovávateľa, ktorý u žiakov podporuje záujem o čítanie.

Slávnostné vyhlásenie víťazov a odovzdávanie cien sa uskutoční 20. 4. 2023 na Gymnáziu Ladislava Novomeského na Tomášikovej ulici v Bratislave.

Súťaž Vráťme knihy do škôl už po 11. raz organizuje občianske združenie Učenie s úsmevom v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom, vydavateľstvom Ikar a vydavateľskou značkou YOLi.

Viac informácii o projekte nájdete tu: www.vratmeknihydoskol.sk

Autor: (ts-BSK, Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2018
O necelé dva týždne sa začne siedmy ročník čitateľskej súťaže
Už o necelé dva týždne sa začne čitateľská súťaž „Vráťme knihy do škôl“, do ktorej môžu mladí čitatelia poslať svoj tip na dobrú knihu. Obľúbená knižná súťaž pre žiakov materských, základných aj stredných škôl nebude chýbať ani tento rok a jej siedmy ročník štartuje 15. januára 2018.
viac
17.04.2019
Súťaž Vráťme knihy do škôl pozná víťazov
Presne 8857 príspevkov, 4076 zapojených žiakov, 401 zapojených škôl a 4319 prečítaných rôznych kníh. Také sú čísla ukončeného ôsmeho ročníka celoslovenskej obľúbenej knižnej súťaže „Vráťme knihy do škôl“.
viac
08.02.2023
Deti i mladí čitatelia sa môžu opäť zapojiť do súťaže Vráťme knihy do škôl
Materské, základné a stredné školy v Bratislavskom kraji sa môžu opäť zapájať do čitateľského projektu Vráťme knihy do škôl. Jeho cieľom je deti, žiakov a študentov motivovať k čítaniu, vytvárať pozitívny vzťah ku knihám či podporovať fantáziu.
viac
16.02.2024
BSK: Štartuje súťaž Vráťme knihy do škôl. Motivuje deti čítať, ale aj písať
Obľúbená čitateľská súťaž je tu opäť. V centre pozornosti dvanásteho ročníka projektu Vráťme knihy do škôl je motivovať deti k čítaniu kníh. Novinkou aktuálneho ročníka je súťaž v písaní mikropoviedok. Súťaž je určená je pre materské, základné a stredné školy na celom Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %