Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
16.02.2024 11:55

Obec chce rozšíriť kapacitu škôlky, vybralo zhotoviteľa stavby


Ilustračné foto. Zdroj: TASR-Radovan Stoklasa


V obci Veľká Lomnica chcú rozšíriť kapacitu miestnej materskej školy (MŠ), samospráva nedávno ukončila verejné obstarávanie a vybrala zhotoviteľa diela, ktorým bude spoločnosť Xenex. Vyplýva to zo zmluvy zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv, celková cena za dielo je takmer 1,34 miliónov eur.


Starosta obce Peter Duda pre TASR potvrdil, že s realizáciou stavby začnú len v prípade, že sa im podarí získať nenávratné finančné prostriedky z fondov Európskej únie.         

"Podpisom zmluvy o dielo sme len splnili ďalšiu podmienku, aby sme vôbec mohli zaslať žiadosť o dotáciu ministerstvu školstva. V zastupiteľstve sme vyčlenili vlastné zdroje na projektovú dokumentáciu a odsúhlasili dofinancovanie projektu a sme v procese vybavovania stavebného povolenia," priblížil Duda. Nevedel odhadnúť, kedy rezort o pridelení prostriedkov rozhodne. Verí však, že to bude dostatočne včas, aby nedošlo k zvýšeniu ceny za dielo.         

Obec podľa starostu potrebuje zvýšiť kapacitu škôlky pre zmenu legislatívy v súvislosti so zabezpečením povinnej predškolskej dochádzky. "Vo finále by mala byť škôlka rozšírená o šesť tried, v ktorých bude spojená herňa a spálňa. Momentálne máme osem plnohodnotných tried," doplnil.         

Súčasťou projektu je podľa zverejnenej zmluvy prestavba, nadstavba a dostavba hlavného objektu, úprava spevnených plôch vrátane detského ihriska, nová dažďová kanalizácia, požiarna nádrž, prekládka verejného osvetlenia a tiež fotovoltický zdroj. Realizácia by mala trvať 18 mesiacov odo dňa odovzdania staveniska.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.11.2017
Na čo by si v súčasnosti mali dať obce pozor pri uzatváraní zmlúv s OZV?
Do konca roka majú obce a mestá možnosť uzatvoriť zmluvy s organizáciami zodpovednosti výrobcov (OZV). Ide o tie obce, ktoré buď o ukončenie zmlúv s predchádzajúcimi OZV požiadali do konca septembra 2017 alebo ktorým, naopak, OZV vypovedali zmluvy.
viac
03.06.2019
Do obce prichádzajú mladí ľudia, o bývanie je veľký záujem
Rastúci záujem mladých ľudí o voľné stavebné pozemky v Sedliackej Dubovej zabezpečil projekt pozemkových úprav, na ktorom v obci pracovali vyše desiatich rokov.
viac
05.09.2019
Obec Plavecký Štvrtok hľadá zhotoviteľa rekonštrukcie škôlky
V Plaveckom Štvrtku plánujú využiť eurofondové zdroje na rekonštrukciu a kapacitné zväčšenie materskej školy. Oznámenie o možnosti predkladať ponuky na realizáciu prác zverejnili v utorok vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
24.05.2023
Kapacitu ČOV rozšíria, obec získala úver z Envirofondu 1,2 milióna eur
Kapacitu čistiarne odpadových vôd (ČOV) v podtatranskej obci Lendak rozšíria, obec získala na projekt úver vo výške viac ako 1,2 milióna eur z Environmentálneho fondu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %