Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
09.05.2023 04:15

Obec chce pre seniorov v spoločenskom dome vybudovať denný stacionár


Ilustračná snímka.


Obec Kráľ v okrese Rimavská Sobota by chcela v spoločenskom dome, v ktorom kedysi sídlil aj obecný úrad, pre seniorov vybudovať denný stacionár. Vďaka projektu by tak samospráva dokázala ukončiť niekoľko rokov trvajúcu snahu o komplexnú rekonštrukciu objektu.


Uviedol to starosta obce František Béres.

"Budova bola v havarijnom stave už 15 rokov. Preto sme sa rozhodli ísť cez nejaký projekt a ukončiť jej rekonštrukciu," priblížil Béres. Ako dodal, v uplynulých rokoch dostala obec v rámci obnovy objektu financie na novú strechu či fasádu. Zriadením denného stacionára by sa samospráve podarilo zrekonštruovať i interiér či okolie budovy.

V obci Kráľ s vyše 900 obyvateľmi je podľa starostu približne 155 seniorov, pričom mnoho z nich žije osamote. Denný stacionár by mal dôchodcom poskytnúť okrem starostlivosti i priestor na stretávanie sa a spoločné trávenie voľného času. Zariadenie s kapacitou pre 15 klientov by tiež prinieslo vznik štyroch nových pracovných miest.

Ako vyplýva zo zmluvy zverejnenej v centrálnom registri zmlúv, obec Kráľ bude môcť na rekonštrukciu spoločenského domu a vybudovanie denného stacionára čerpať z európskych zdrojov vyše 290 000 eur. Samospráva už vyhlásila i verejné obstarávanie na dodávateľa stavebných prác, v rámci projektu počíta s prestavbou objektu, zariadením interiéru i rekonštrukciou nádvoria a oplotenia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.07.2019
Najmenšia obec na Záhorí Koválovec už nechce byť najmenšou
Obec Koválovec v okrese Skalica je najmenšou obcou na Záhorí, aktuálne má 153 obyvateľov. Je to síce najvyššie číslo v tomto tisícročí, ale obec má v pláne aj naďalej zvyšovať počet obyvateľov.
viac
17.04.2020
Snina uspela s projektom denného stacionára
V snahe vyjsť v ústrety obyvateľom odkázaným na pomoc iných, no nespĺňajúcim podmienky pre umiestnenie v sociálnych zariadeniach sa mesto Snina uchádzalo o dotáciu na projekt Zariadenie opatrovateľskej služby a denný stacionár v meste Snina.
viac
20.01.2022
Časť kultúrneho domu prestavali na komunitné centrum
Projekt výstavby komunitného centra (KC) sa podaril zrealizovať vlani v obci Ladzany v okrese Krupina. KC vzniklo rekonštrukciou vnútorných priestorov v existujúcej budove kultúrneho domu.
viac
06.06.2022
Obec na rekonštrukciu kultúrneho domu získala vyše 530 000 eur
Obec Plešivec v okrese Rožňava získala na rekonštrukciu kultúrneho domu od Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry dotáciu vo výške viac ako 530 000 eur. Vďaka projektu tak budú môcť budovu na kultúrne účely využívať celoročne. Uviedla to starostka obce Iveta Šušánová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %