Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
02.11.2021 10:55

NSK pripravuje výstavbu cyklotrasy medzi Čechyncami a Horným Vinodolom


Ilustračná snímka (tasr)


Nitriansky samosprávny kraj (NSK) pripravuje výstavbu nového úseku Ponitrianskej cyklomagistrály. Viesť bude katastrami obcí južne od krajského mesta Nitra. Ako informoval Úrad NSK, celková dĺžka úseku je 9,4 kilometra.


Cyklotrasa má po výstavbe prepojiť katastrálne územia obcí Veľké Janíkovce, Čechynce, Malý Cetín, Veľký  Cetín, Veľký Kýr a Horný Vinodol. Projekt je už pripravený na realizáciu. Financovať sa má z rozpočtu NSK, no kraj sa naň pokúša získať aj zdroje z európskych fondov.       

Trvanie projektu je naplánované na september 2021 až august 2023. „Bola už uzatvorená zmluva s dodávateľom prác i so stavebným dozorom. Projekt prispeje k zvýšeniu  podielu cyklistickej dopravy a k zvýšeniu bezpečnosti na cestách,“ skonštatoval NSK.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.04.2018
Belica: Cestná infraštruktúra na sever je financovaná nadštandardným spôsobom
Úsek rýchlostnej cesty R1A po most „malé Apollo“ pri Lehote zostane aj naďalej spoplatnený. Rozhodlo o tom Ministerstvo dopravy a výstavby SR, ktoré nevyhovelo žiadosti Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) o predĺženie nespoplatneného úseku rýchlostnej cesty o 2,2 kilometra.
viac
18.05.2022
NSK chce zrekonštruovať dve desiatky mostov
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) vyčlenil zo svojho rozpočtu 162 000 eur, ktoré sú určené na základnú údržbu dvoch desiatok mostov. Rekonštrukčné práce budú mať podľa Úradu NSK stavebný i nestavebný charakter.
viac
24.03.2023
NSK začal s prípravou integrovaného dopravného systému
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) začal s prípravou integrovaného dopravného systému (IDS). Jeho cieľom je vybudovanie verejnej dopravy, v rámci ktorej bude možné na celom území kraja cestovať na jeden cestovný doklad bez ohľadu na prestupy či použité druhy dopravy.
viac
11.07.2023
Nové asistenčné centrum pomôže samosprávam čerpať peniaze z EÚ
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) v pondelok otvoril v Nitre v poradí druhé asistenčné centrum. Jeho úlohou je pomáhať samosprávam a neskôr aj podnikateľom pri čerpaní financií z fondov Európskej únie (EÚ).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %