Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
20.02.2023 09:30

Nový verejnoprospešný podnik bude zabezpečovať služby občanom mesta


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Levice zakladá novú spoločnosť s ručením obmedzeným.


Verejnoprospešný podnik s obchodným menom Služby občanom mesta Levice (SOM Levice) by mal spočiatku zabezpečovať monitorovanie kamerového systému mestskej polície, prevádzku kompostárne i prevádzku kaviarne v Židovskej škole, informovala radnica.

Firma bude realizovať aj starostlivosť o verejnú zeleň, kosenie, polievanie, údržbu a čistenie rigolov, chodníkov, starostlivosť o detské ihriská, jednoduché montážne práce, murárske práce. V budúcnosti by mala rozsahom vykonávaných činností a poskytovaných služieb reflektovať na aktuálne potreby mesta.

Cieľom podniku je podpora ľudí znevýhodnených na trhu práce. Svoje aktivity bude vykonávať prostredníctvom zamestnávania dlhodobo nezamestnaných či zdravotne postihnutých osôb. Prostredníctvom tohto podniku chce mesto vykonávať drobné práce a komunálne služby, ktoré si inak musí zabezpečovať v rámci verejného obstarávania. Takto budú môcť byť tieto práce zabezpečené operatívne vlastnými pracovníkmi, skonštatoval primátor Ján Krtík. Návrh zakladateľskej listiny podniku bude predmetom rokovania mestského zastupiteľstva začiatkom marca.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.03.2017
V obecnom sociálnom podniku chcú vyrábať ľudové kroje
Obec Rejdová v okrese Rožňava chce vytvoriť sociálny podnik, ktorý sa bude zaoberať šitím ľudových krojov. Starostka obce Slávka Krišťáková tvrdí, že chcú vyťažiť z toho, že sú obcou, ktorá je známa folklórom.
viac
28.12.2019
V uliciach Bratislavy už pracujú prví zamestnanci nového komunálneho podniku
V uliciach Bratislavy už pracuje prvých 12 pracovníkov nového komunálneho podniku hlavného mesta. Pomáhajú s údržbou komunikácií v správe magistrátu, a to vrátane údržby zelene. Informuje o tom bratislavská samospráva na sociálnej sieti.
viac
14.01.2021
V nemocnici pokračujú práce na výstavbe nového urgentného príjmu
Levická nemocnica buduje nový urgentný príjem. Celkové náklady dosiahnu sumu 7,1 milióna eur. Na projekte hradenom z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja sa nemocnica podieľa desaťpercentným spolufinancovaním.
viac
28.09.2021
Tekovsko-hontiansky cykloregión chce pomáhať pri budovaní cyklotrás
Združenie Tekovsko-hontiansky cykloregión oficiálne začalo pracovať. Založili ho obce Starý Tekov, Hronské Kľačany a mesto Levice. Jeho predsedom, voleným na jeden rok, je starosta Starého Tekova Peter Štefan.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %