Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
28.12.2019 04:25

V uliciach Bratislavy už pracujú prví zamestnanci nového komunálneho podniku


Snímka zdroj: Bratislavské noviny


V uliciach Bratislavy už pracuje prvých 12 pracovníkov nového komunálneho podniku hlavného mesta. Pomáhajú s údržbou komunikácií v správe magistrátu, a to vrátane údržby zelene. Informuje o tom bratislavská samospráva na sociálnej sieti.


Pracovníci bratislavského komunálneho podniku majú na sebe oblečené červené odevy s nápisom "staráme sa o naše mesto". "Dve trojčlenné rýchle roty pružne reagujú na kritické situácie, ako napríklad dopravné nehody, poškodené dopravné značky, poškodené alebo chýbajúce kanalizačné vpusty a iné potreby verejného priestoru, ktoré jednoducho nepočkajú," spresnilo mesto činnosť zamestnancov podniku.       

Akútne rýchle opravy v minulosti podľa magistrátu trvali aj niekoľko týždňov. Mestský komunálny podnik ich v súčasnosti v rámci svojich prvotných kapacít zabezpečuje spravidla do 24 hodín. Ďalší pracovníci sa venujú strojnému a ručnému čisteniu najmä chodníkov. "Pri snežení nasadzuje komunálny podnik rýchle roty, ktoré ako prvé zlepšujú schodnosť peších komunikácií v okolí nemocníc, hlavnej stanice a ďalších vysokofrekventovaných úsekoch," podotklo mesto.      

V budúcom roku by mal počet pracovníkov mestského komunálneho podniku narásť na číslo 70 a cieľom samosprávy je, aby postupne komunálny podnik zabezpečil až do 80 percent údržby a čistenia Bratislavy.       

Súčasné i bývalé vedenie hlavného mesta tvrdilo, že v budúcnosti letnú a zimnú údržbu mestských komunikácií i cestnej zelene v Bratislave má mať na starosti mestský komunálny podnik. Vďaka podniku má mať mesto priamy dosah na okamžitý výkon údržby a dokáže lepšie reagovať na havarijné situácie. Magistrát v decembri ohlásil spolu s mestskou firmou Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) obnovu vozidlového parku. Spoločne vyhlásili súťaž na uzatvorenie rámcovej zmluvy na dodanie 38 osobných automobilov za celkovo predpokladaných 700.882 eur bez DPH. Jedným z dôvodov je aj zabezpečenie áut potrebných na činnosť novovybudovaného mestského komunálneho podniku.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.01.2017
Nové Mesto používa proti snehu a ľadu ekologický zeolit s ekosoľou
Bratislavské Nové Mesto bojuje proti tohtoročnému snehu a ľadu na komunikáciách a chodníkoch vo svojej správe špeciálnou horninou zeolit. Tú zmiešava s ekologickou soľou, aby bola zmes šetrná k životnému prostrediu, faune i flóre.
viac
30.11.2017
Všetky cesty v Bratislave sú prejazdné
Do Bratislavy zavítala pravá zima a cestári sú neustále v teréne. V nočných hodinách bol vykonaný preventívny posyp v lokalitách Koliba, Kramáre a na mostoch, na ktorých sa tvorí námraza.
viac
10.06.2020
Ružinov pracuje na záchrannom pláne miestneho podniku VPS
Bratislavský Ružinov pracuje na záchrane miestneho podniku verejno-prospešných služieb, ktorý prechádza reštrukturalizačným procesom.
viac
03.11.2020
Žarnovica hľadá nové vedenie mestského podniku služieb
Mesto Žarnovica vyhlásilo prijímací pohovor na obsadenie funkcie konateľa mestského podniku služieb. Doterajší konateľ spoločnosti sa vzdal funkcie z osobných dôvodov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %