Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
22.12.2023 05:05

Nové Zámky zostávajú v ZMOS, informácia o vystúpení zo združenia bola zmätočná


Nové Zámky, ilustračná snímka archív ON


Mesto Nové Zámky zostáva členom Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS). Informácia o vystúpení zo združenia bola podľa mestského úradu zmätočná. Poukazuje pritom na chybný záznam o hlasovaní. V skutočnosti sa 15 zo 17 poslancov vyjadrilo za zachovanie členstva.


"Som rád, že sa situácia vyjasnila. Primátor Nových Zámkov Otokar Klein ma uistil, že mesto zo ZMOS nevystupuje. Práve naopak, chce so združením rozvíjať ďalšiu spoluprácu. Teší ma, že sa mesto Nové Zámky takto rozhodlo," uviedol predseda ZMOS Jozef Božik.         

Nové Zámky sú aktuálne členom Únie miest Slovenska (ÚMS) a zároveň ZMOS. Podľa stanov ÚMS je však členstvo v únii nezlučiteľné s členstvom v ZMOS. "K prijatiu tejto zmeny stanov dospela ÚMS najmä preto, lebo pri rokovaniach na úrovni ústavných činiteľov nebolo zrejmé, ktoré zo záujmových združení zastupuje ktoré samosprávy, keďže niektoré mestá mali členstvo v oboch združeniach," uviedla radnica.         

Mestskí poslanci preto mali na decembrovom zasadnutí rozhodnúť, či Nové Zámky zo združenia vystúpia a mesto bude iba členom ÚMS. Napokon však odhlasovali, že mesto v ZMOSzotrvá.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.01.2018
Nové Zámky sa zapoja do projektu budovania cyklotrás
Mesto Nové Zámky sa zapojí do projektu s názvom KOMBI, ktorého cieľom je vybudovanie siete cyklotrás v slovensko-maďarskom pohraničí. Hlavným partnerom projektu je Európske zoskupenie územnej spolupráce (EZÚS) Pons Danubii.
viac
17.02.2018
Mesto začne odstraňovať z ulíc vraky áut
Mesto Nové Zámky začne postupne odstraňovať z ulíc nepojazdné autá. Radnica pri tom bude spolupracovať so súkromnou firmou z Hornej Kráľovej, ktorá má vlastné parkovisko i autorizáciu na spracovanie starých vozidiel.
viac
09.02.2019
V Nových Zámkoch tento rok pribudnú viaceré úseky cyklistických chodníkov
V Nových Zámkoch by čoskoro mali pribudnúť viaceré úseky nových cyklotrás. Mesto si pred tromi rokmi nechalo vypracovať urbanisticko-dopravnú štúdiu, ktorá rieši trasovanie cyklistických chodníkov cez celé Nové Zámky. Teraz radnica plánuje začať s ich výstavbou a značením.
viac
27.09.2021
NSK podporí rekonštrukciu a výstavbu štadióna sumou 350-tis.eur
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) podporí projekt rekonštrukcie a výstavby atletického štadióna v Nových Zámkoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %