Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
10.01.2018 06:30

Nové Zámky sa zapoja do projektu budovania cyklotrás


Ilustračná snímka.


Mesto Nové Zámky sa zapojí do projektu s názvom KOMBI, ktorého cieľom je vybudovanie siete cyklotrás v slovensko-maďarskom pohraničí. Hlavným partnerom projektu je Európske zoskupenie územnej spolupráce (EZÚS) Pons Danubii.


Okrem siete cyklistických chodníkov počíta zámer aj s budovaním cyklopožičovní v ôsmich pohraničných mestách. Ako informovala novozámocká radnica, na základe rozhodnutia Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR spolu s Národnou rozvojovou agentúrou Maďarska bol projekt schválený v celkovej výške 980 954,70 eura.       

Nové Zámky pri realizácii zámeru pomôžu prenájmom pozemkov pod dve požičovne bicyklov, ktoré sa budú nachádzať na území mesta. Pôvodne mali stáť pred železničnou stanicou a na Hlavnom námestí. „Keďže na predmetných parcelách sú riešené iné strategické projektové zámery mesta, navrhujeme umiestniť cyklopožičovne na alternatívnych parcelách,” uvádza sa vo vyjadrení mestského úradu.       

Mesto napokon pre požičovne bicyklov prenajme pozemky pred budovou radnice a na ulici Ľudovíta Štúra. Doba prenájmu je stanovená na 15 rokov s ročným nájomným za obe parcely v hodnote 441 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.10.2016
Mesto sa zapojí do budovania siete cyklopožičovní v pohraničí
V Nových Zámkoch by mali v budúcom roku pribudnúť dve cyklopožičovne. Nové cyklopožičovne by mali vzniknúť v rámci projektu Bikesharing – vybudovanie siete cyklopožičovní, do ktorého sa chce mesto Nové Zámky zapojiť v spolupráci s Európskym zoskupením územnej spolupráce Pons Danubii.
viac
28.04.2021
Župa vybudovala cyklotrasu medzi kompou Kyselica a obcou Báč
V utorok 27. apríla 2021 sa uskutočnila záverečná konferencia projektu „SacraVelo – Sieť cezhraničných pútnických cyklotrás v okolí Dunaja“, ktorý bol realizovaný v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko a spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.
viac
07.06.2021
Na slovensko-ukrajinskom pohraničí sa doplnia prvky cykloinfraštruktúry
V Poloninách pribudnú inteligentné cykloprístrešky, oddychové zóny či cyklotrasy. V rámci projektu s Ukrajinou sa preinvestuje viac ako jeden milión eur. A to s cieľom podporiť cezhraničnú spoluprácu pri budovaní dvoch cyklookruhov.
viac
10.06.2021
Multifunkčné ihrisko Cultplay v Nových Zámkoch už slúži verejnosti
Nové multifunkčné ihrisko Cultplay v Nových Zámkoch už slúži verejnosti. Skolaudované bolo už v lete minulého roka, počas pandemickej situácie však zostalo zatvorené.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %