Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
22.03.2018 10:23

Neziskovky majú ešte 7 dní na predstavenie svojich dobrých skutkov


Plagát - Nadácia Orange


Na nomináciu mimovládnych organizácií, ktoré sa chcú uchádzať o Cenu Nadácie Orange, ostáva posledných 7 dní. Cieľom tohto výnimočného ocenenia je odmeniť výnimočných ľudí a ich prácu, ktorou robia zo Slovenska lepšie miesto pre život.


Nadácia Orange chce vyjadriť podporu a verejné uznanie organizáciám a ich predstaviteľom za ich dlhodobé a inšpiratívne aktivity, ktorými prispievajú k riešeniu aktuálnych potrieb spoločnosti. Cena Nadácie Orange je na Slovensku jedinečným morálnym ocenením práce mimovládnych organizácií. Oceneným neziskovkám okrem finančnej podpory prinesie aj možnosť zviditeľniť svoje aktivity a osloviť nimi širokú verejnosť. Aj takto môžu získať nových podporovateľov, sympatizantov a dobrovoľníkov. Mimovládne organizácie, ktoré sa chcú uchádzať o ocenenie, musia vyplniť vo svojom mene nominačný formulár na stránke www.nadaciaorange.egrant.sk. Uzávierka prijímania prihlášok je už 28. marca 2018 o 24.00 hod.

Ako prebieha Cena Nadácie Orange?

Hodnotiaca komisia vyberie z nominovaných neziskoviek 5 organizácií v každej z troch kategórií – vzdelávanie, sociálna inklúzia a komunitný rozvoj. Ich zástupcovia následne osobne odprezentujú svoju prácu a projekty na stretnutiach s komisiou zloženou z nezávislých odborníkov pre každú oblasť. Týmto organizáciám bude môcť vyjadriť podporu aj široká verejnosť prostredníctvom online hlasovania a udeliť tak Cenu verejnosti. Laureáti Ceny Nadácie Orange za rok 2017 budú vyhlásení v máji na slávnostnom gala večere za prítomnosti nominovaných mimovládnych organizácií, členov odborných hodnotiacich komisií, členov Správnej rady a predstaviteľov Nadácie Orange, zástupcov médií a pozvaných hostí. Prvé miesto v každej kategórii získa 8000 eur, druhé 5000 eur a tretie 3000 eur. Nadácia Orange takto prerozdelí celkovú sumu 50 000 eur s cieľom posilniť stabilitu ocenených organizácií a zaistiť pokračovanie ich aktivít a poslania. Okrem týchto ocenení bude už po piatykrát udelená aj Cena pre osobnosť za občiansku angažovanosť.

Viac informácií nájdete na www.nadaciaorange.sk alebo na facebookovom profile Nadácie Orange. Práve tam nájdete aj krátke videá, v ktorých zdieľajú svoje skúsenosti s nomináciou niektorí minuloroční víťazi, ktorí sa aj takýmto spôsobom snažia motivovať ostatné organizácie uchádzať sa o ocenenie.

Autor: (ts-nadácia Orange)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2016
Petržalka dostala prestížne ocenenie
Mestská časť Bratislava-Petržalka sa ako jediná slovenská samospráva stala oceneným finalistom v súťaži o Národnú cenu SR za kvalitu v kategórii Organizácie verejného sektora.
viac
09.05.2017
Rozhodnúť o víťazovi Ceny verejnosti môžete i vy
Nadácia Orange umožní každému v online hlasovaní vyjadriť svoje sympatie jednej z nominovaných mimovládnych organizácií a udeliť tak Cenu verejnosti.
viac
27.04.2018
Premeňte nápady na krajšie miesta vo vašom okolí
Nadácia Orange otvára v roku 2018 už 14. grantový program Spojme sa pre dobrú vec určený všetkým, ktorí sa snažia niečo zmeniť a skvalitniť život na Slovensku nielen sebe, ale aj svojmu okoliu.
viac
19.03.2020
Envirorezort vyhlásil 6. ročník Ceny Slovenskej republiky za krajinu
Ministerstvo životného prostredia SR (MŽP SR) vyhlásilo 17. marca 2020 šiesty ročník Ceny Slovenskej republiky za krajinu. Cena je čestným vyznamenaním pre organizácie, ktoré ideovo, tematicky prispievajú k implementácii Európskeho dohovoru o krajine na národnej úrovni.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %