Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
15.04.2023 12:05

Nelegálna skládka pri prešovskom velodróme je odstránená


Ilustračná snímka


Mestu Prešov sa v spolupráci so spoločnosťou Technické služby mesta Prešov, a.s. podarilo odstrániť nelegálnu skládku v blízkosti prešovského velodrómu. Opäť preto vyzývame občanov, aby nelegálne skládky nahlasovali.


Nelegálna skládka sa nachádzala v blízkosti prešovského velodrómu (parc. č.  KN-C 6616/18, 6616/36). Územie bolo vyčistené a 42 pracovníkom menších obecných služieb sa spolu podarilo pozbierať až 2 tony odpadu. Celkovo bolo vyčistené územie o veľkosti 18 980 metrov štvorcových.

Mesto Prešov v tejto súvislosti opäť apeluje na občanov, ktorí sa stanú svedkami nelegálneho nakladania s odpadmi, aby ihneď telefonicky kontaktovali Mestskú políciu v Prešove na telefónnom čísle 159, prípadne toto konanie oznámili Okresnému úradu Prešov alebo mestu Prešov písomným podaním do podateľne mesta alebo prostredníctvom e-mailovej adresy - podatelna@presov.sk.

V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi v priestupkovom konaní pokuta až do výšky 1500,- € a odstránenie vzniknutej nelegálnej skládky na náklady páchateľa. 

Autor: (ts-MsÚ Prešov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2018
Odštartovali bánovské fotopasce obrat ochrany obcí pred čiernymi skládkami?
Mestskí policajti v Bánovciach nad Bebravou od novembra minulého roka identifikovali 18 konkrétnych ľudí pri zakladaní alebo rozširovaní nelegálnych skládok čierneho odpadu. Podarilo sa im to na základe usvedčenia monitorovacími fotopascami.
viac
22.05.2020
Odpad z nelegálnej skládky v Ivanke pri Dunaji znečistil podzemné vody
Odpad z nelegálnej skládky v Ivanke pri Dunaji v okrese Senec v katastrálnom území časti Farná znečistil podzemné vody. Vo štvrtok o tom informoval minister vnútra Roman Mikulec s ministrom životného prostredia Jánom Budajom.
viac
14.04.2023
Z nelegálnej skládky pri velodróme odstránili dve tony odpadu
Mestu Prešov sa v spolupráci so spoločnosťou Technické služby mesta Prešov podarilo v uplynulých dňoch odstrániť nelegálnu skládku v blízkosti velodrómu.
viac
22.11.2023
Väčšinu nelegálnych skládok v Jasove odstránili, s prácami pokračujú
Väčšina nelegálnych skládok v obci Jasov v okrese Košice-okolie je už odstránená. Pre TASR to povedal zástupca starostu Alexander Horváth s tým, že s prácami za milióny eur pokračujú. Hotové majú byť do konca roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %