Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
07.08.2023 08:25

Na Veľkom Draždiaku v Petržalke sa budú plaviť zábavné plavidlá


Snímka zdroj: (petrzalka.sk).


Na Veľkom Draždiaku v bratislavskej Petržalke sa budú budúcu nedeľu (13. 8.) plaviť rôzne zábavné plavidlá. Konať sa tam bude v poradí štvrtý ročník súťažného podujatia Letná vlna fantázie.


Heslom pretekov plavidiel je "čím bláznivejšie, tým lepšie". Uviedla to hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

"Cieľom je si vlastnoručne vyhotoviť funkčné a kreatívne plavidlo a preplávať na ňom určenú vzdialenosť čo najrýchlejšie. A urobiť pri tom čo najlepší dojem. Podujatie tak nemá len športový, ale aj zábavný charakter," skonštatovala Halašková.

Súťažné tímy sa môžu zaregistrovať vopred, ale aj priamo na mieste. Súťažiť sa bude v dvoch kategóriách, a to výkonnostní a rekreační plavci. Odborná porota bude hodnotiť plavidlá podľa dvoch parametrov, všímať si bude "výkon na vode" a "celkový dojem". Účasť v porote potvrdil napríklad olympionik v triatlone Richard Varga či beachvolejbalistka Tina Turnerová.

Plavidlá mávajú podľa hovorkyne rôznu tematiku. Ide napríklad o rozprávkové motívy, motívy zvierat či historických udalostí. "Súťažiaci sú kreatívni a využívajú rôzne dostupné materiály a potreby," poznamenala Halašková. Je medzi nimi drevo, nafukovačky, paddleboardy, umelé makety rastlín a živočíchov, ozdobné materiály, tematické kostýmy či pádla. "V roku 2021 vyhralo plavidlo s mega Mimoňom. Jeho konštrukcia trvala šesť dní," doplnila Halašková.

Okrem samotných pretekov budú pripravené aj rôzne sprievodné podujatia. Program odštartuje prezentácia vodáckych klubov a oddielov. Pripravená bude aj séria exhibícií, napríklad flyboardisti, záchranári na vode či jazda na rafte. Chýbať nebudú ani tvorivé dielne pre deti či hudobný program.

Podujatie organizuje mestská časť a Kultúrne zariadenia Petržalky. Je súčasťou tohtoročného kultúrneho leta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.07.2018
Na Draždiaku prezliekacie kabíny a toalety zadarmo
Veľký Draždiak je jedným z najobľúbenejších miest v Petržalke a v lete je nepochybne na čele rebríčka obľúbenosti. Všetci ale vieme, že elektrické drôty, ktoré vedú ponad jazero, znemožňujú z tejto lokality spraviť „legálne kúpalisko“. Navyše vlastnícke vzťahy pozemkov celú situáciu ešte komplikujú.
viac
08.07.2022
Petržalka priniesla do areálu Veľkého Draždiaka viacero noviniek
Bratislavská Petržalka priniesla do areálu jazera Veľký Draždiak viaceré novinky pre vyšší komfort návštevníkov počas leta. Pribudli bezplatné toalety, kabínky na prezlečenie, lavičky, smetné koše či servisný cyklostojan.
viac
13.04.2023
Netradičná súťaž pripomenie starobylé jedlá i historické boje
Priblížiť revolučné boje v rokoch 1848 a 1849 a prezentovať gastronómiu tohto obdobia je cieľom súťaže Komárňanské vojenské hostiny. Nezisková organizácia Pro Castello Comaromiensi ju organizuje 1. mája v Starej pevnosti v Komárne.
viac
11.05.2023
Petržalka opäť hľadá najkrajšie predzáhradky
Bratislavská Petržalka hľadá aj tento rok najkrajšie predzáhradky. Nominácie je možné posielať do 31. mája (vrátane).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %